single
[2,3194]
152318

NK Maribor se je odzval na nedeljski incident

Avtor: Rene Vidmar
7. 3. 2022, 14.58

V času, ko Evropo pretresa vojna v Ukrajini in širom svetovnih nogometnih zelenic poudarjamo pomen miru, dialoga in spoštovanja, smo še vedno priča nedopustnemu vedenju posameznikov, ki enostavno ne sodi na tribune športnih stadionov oziroma katerekoli športne prireditve. V 25. krogu prve lige Telemach med tekmo Maribora in Brava jo je skupil stranski sodnik Tomaž Černe.

V glavo 35-letnika je namreč v 82. minuti priletel plastični kozarec enega izmed jeznih domačih navijačev, zaradi česar se je sodnik zgrudil po tleh. Tekma je bila seveda takoj prekinjena. Černe je lahko nadaljeval s tekmo, toda v 86. minuti je bil sodnik Matej Jug srečanje vnovič prisiljen prekiniti zaradi metanja predmetov na igrišče. Po več minutah in vzpostavitvi varnosti se je tekma lahko nadaljevala.

Danes so se v luči nedeljskih dogodkov odzvali tudi pri Mariboru. V izjavi, ki jo v celoti objavljamo v nadaljevanju, so zapisali:

”Nogomet je vrtiljak čustev, ki včasih, žal, zaidejo tudi v negativno smer. Po turbulentnem nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu obžalujemo neprijetno izkušnjo stranskega sodnika. Trenutek, ko je plastični kozarec, ki je priletel z vzhodne tribune in zadel Tomaža Černeta, pomeni za vse skupaj nepopisno razočaranje. Lahko se borimo za pravico na igrišču, jezimo na klopi in tribunah, nedopustno pa je, da se ob izražanju nezadovoljstva kogarkoli ogroža, na kar opozarjamo že dalj časa v komunikaciji z navijači.

Za nami je neprijeten večer, v različnih pogledih. Večer, ki ga dolgo ne bomo mogli pozabiti. Veliko dela, ki smo ga v preteklih letih vložili v ustvarjanje vijol’čne zgodbe, je izgubljenega.

Zavedamo se, da bo posledice nedopustnega dejanja moral nositi klub. Poteza neodgovornega posameznika pa ne more povsem zasenčiti izjemnega zanosa, občutkov tiste prave pripadnosti 6000 ljudi, ki so se zbrali na prvih dveh tekmah v Ljudskem vrtu po sprostitvi ukrepov. In pokazali tisto prvinskost nogometa, igre za gledalce. Igre, ki sprošča veselje, strast. Ponos, da smo znova lahko na tribunah.

Ljudski vrt ima svojo specifičnost, lahko pomeni trdnjavo, strah in trepet za gostujoča moštva, ampak v dovoljeni obliki. Samo v skladu s prepoznavnim sloganom. Glasno. Strastno. Močno. Ponosno. Zato verjamemo, da početje posameznika ne bo zasenčilo skupinske pozitivne energije in da bo vijol’čni dom v prihodnje znova popolnoma posvečen le podpori svojemu moštvu. Brez oziranja na zunanje dražljaje. In le z enim skupnim ciljem: da vrnemo trofejo tja, kjer je bila največkrat.’’

Foto: Sportida.com
VIR: NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več