single
[3]
153639

Cedevita Olimpija do nove zmage in tretjega mesta

Avtor: Rene Vidmar
19. 3. 2022, 22.22

Zadar, 19. marca - košarkarji Cedevite Olimpije so na tekmi 23. kroga lige Aba v gosteh premagali Zadar z 92:77 (25:18, 43:34, 70:59).

Ljubljanska ekipa, ki je sredi tedna dosegla odmevno zmago v Bologni v evropskem pokalu, je v Zadar prišla kot favorit; pred dvobojem so bili Ljubljančani na lestvici četrti, Zadrčani pa 12. Na koncu so gostje z nekaj manjšimi težavami v tretji četrtini prišli do pričakovane zmage, s katero so se vsaj začasno prebili na tretje mesto pred Budućnost.

Ljubljanska zasedba je razmeroma gladko prišla do novih točk. Po zadržanem začetku in sedmih točkah prednosti po prvi četrtini je šlo v drugi vse po načrtih in videti je bilo, da bodo izbranci Jurice Golemca opravili rutinsko delo.

A so se domači nato prebudili in v tretji četrtini v le nekaj minutah povsem stopili zaostanek. Od 39:51 so prišli do izenačenja in za trenutek celo povedli (57:56). A tako hitro, kot so se približali, so spet izgubili stik s tekmeci. Ti so že do konca te četrtine postavili stvari na mesto, kjer so jih želeli imeti, nato pa učinkovit niz nadaljevali še v četrti.

V le nekaj minutah so poskrbeli za visoko vodstvo, prišli do +16 (80:64), v zadnjih minutah pa je bil dvoboj le še formalnost, domači so se predali in šele ob koncu z nekaj koši vsaj malo ublažili poraz.

Najbolj učinkovit je bil pri gostih Jacob Pullen, ki je dosegel 22 točk, tri manj pa Jaka Blažič, medtem ko je Zach Auguste tekmo končal s 14 točkami in devetimi skoki.

V naslednjem krogu regionalnega tekmovanja bodo Ljubljančani 27. marca gostili vodilno zasedbo lige Partizan.

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več