single
[2]
163988

Arminia Bielefeld po izjemni generalki pred novo sezono: ”Ostati moramo na realnih tleh!”

Avtor: Rene Vidmar
11. 7. 2022, 08.26

Povratnik med nemško drugoligaško druščino Arminia Bielefeld je v soboto uspešno prestala generalko pred začetkom nove sezone. Na prijateljski tekmi proti nizozemskemu PSV-ju iz Eindhovna so ‘’modri’’ slavili z visokih 4:0.

Med strelce za Arminio se je v 12. minuti prvi vpisal veteran Fabian Klos. Do povišanja prednosti je prišlo že v prvem polčasu, ko je zadel tudi Janni Luca Serra. V drugem polčasu je za hladen tuš gostov z avtogolom v 54. minuti najprej poskrbel Derrick Luckassen. Piko na i visoki zmagi Nemcev pa je pet minut pred koncem rednega dela postavil Noel Niemann.

‘’To je bil dober test. Toda ne sme nas zajeti evforija. S trenerskim štabom moramo poskrbeti, da fantje ostanejo na realnih tleh. To je bila samo prijateljska tekma. Naslednji teden gre zares. V Sandhausnu bo popolnoma drugačna tekma.’’ je po tekmi dejal strateg Arminie Uli Forte.

Arminia je sicer v lanski sezoni s 28 točkami končala na predzadnjem mestu Bundeslige. To pomeni, da bodo ‘’modri’’ vnovič igrali v drugi ligi. V njej je Arminia nazadnje igrala v sezoni 2019/20. Prvo tekmo uvodnega kroga bodo Fortejevi varovanci igrali na gostovanju pri Sandhausnu. Obračun si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

2. Bundesliga, 1.kolo, Sandhausen – Arminia Bielefeld, sobota, 16. julij ob 12.55 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več