single
[2759]
195229
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Dvoboj Finske in Slovenije bo sodil kralj rumenih kartonov

Avtor: Blaž Magdič
14. 6. 2023, 08.57

Slovenska nogometna reprezentanca po dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 vodi v skupini H, saj ima četa Matjaža Keka kot edina popoln izkupiček. Pred Slovenci je v petek tretja tekma, dvoboj proti Finski, ki bo odigran v Helsinkih, si boste lahko ob 18.00 ogledali na naši televiziji.

Skandinavska reprezentanca je po dveh kvalifikacijskih krogih na četrtem mestu s tremi točkami. Finci so marca najprej izgubili na sosedskem derbiju proti Dancem s 3:1, nato pa so tesno slavili na Severnem Irskem z 1:0. Pred Benjaminom Šeškom in soigralci je izjemno zahtevna naloga, Finska slovi kot zelo kompaktna reprezentanca, ki nasprotnikom ne ponuja veliko priložnosti, že tradicionalno pa so zelo nevarni tudi ob prekinitvah.

Dvoboj na olimpijskem stadionu v Helsinkih je že nekaj časa razprodan, obeta se krasno vzdušje, ki ga bo poizkusil nadzirati španski sodnik. UEFA je sojenje zaupala Guillermu Caudri Fernandezu, 39-letniku iz Madrida, ki je mednarodni sodnik od leta 2020.

Fernandez, ki je v pravkar končani klubski sezoni sodil tudi eno tekmo skupinskega dela konferenčne lige, je v španskem prvenstvu zelo uveljavljen. V sezoni 2022/2023 je sodil 17 tekem La lige, skupno je pokazal kar 106 rumenih in 7 rdečih kartonov! Nič čudnega, da ga na Pirenejskem polotoku kličejo kar “kralj kartonov”.

Zadnjič je sodil 3. maja v 33. krogu, ko je ob zmagi Getafeja proti Celti iz Viga pokazal kar 11 rumenih in 1 rdeč karton, poleg tega pa je zapiskal še enajstmetrovko.

Finska – Slovenija, četrtek ob 18.00 na Šport TV, studio ob 17.00

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več