single
[6]
196111

Slovenija v Franciji zaključuje proti Braziliji

Avtor: Urban Kolman
24. 6. 2023, 08.13

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 16.30 odigrala še zadnjo tekmo drugega turnirja lige narodov v Orleansu. Za zdaj je v tem francoskem mestu še neporažena po zmagah proti Argentini (3:1), Kanadi (3:0) in Kubi (3:1), a bo Brazilija precej trši oreh.

Slovenska izbrana vrsta še naprej pogreša korektorja Tončka Šterna, skrbi pa povzroča tudi poškodba gležnja Roka Možiča, sicer s 113 točkami enega najbolj učinkovitih odbojkarjev v dosedanjem poteku lige narodov.

Dvoboj med Slovenijo in Brazilijo bo ponovitev obračuna za tretje mesto na zadnjem svetovnem prvenstvu. V Katovicah so varovanci romunskega stratega na slovenski klopi Gheorgheja Cretuja lani izgubili z 1:3 v nizih.

V letošnji ligi narodov so za zdaj nekoliko uspešnejši Slovenci, ki so šestkrat slavili in le enkrat izgubili. To se je zgodilo v japonski Nagoji proti Bolgariji (0:3). Tam so kapetan Tine Urnaut in soigralci sicer premagali Srbijo (3:1), Francijo (3:1) in Iran (3:0).

Zmaga proti favoriziranim Brazilcem, ki so doslej slavili štirikrat ter dvakrat izgubili, bi Slovencem že tako rekoč zagotovila nastop na zaključnem turnirju. Ta bo v poljskem Gdansku med 19. in 23. julijem.

Še prej se bodo Slovenci na zadnjem turnirju lige narodov v Pasay Cityju na Filipinih pomerili s Poljsko (5. julij), Kitajsko (6.), Italijo (7.) in Nizozemsko (9.).

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več