single
[5]
199510

Po dveh zmagah Madžari Slovencem zadali prvi poraz na svetovnem prvenstvu

Avtor: Klemen Verlič
5. 8. 2023, 19.21

Slovenska rokometna reprezentanca do 19 let je doživela svoj prvi poraz na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. Madžarska je bila boljša z 29:25.

Po dveh gladkih zmagah nad Novo Zelandijo in Marokom so bili slovenski mladi rokometaši v soboto pred prvim večjih izzivom svetovnega prvenstva. V neposrednem dvoboju za prvo mesto v skupini so se proti Madžarom za zmago potegovali vse do zadnjih minut, a na koncu vseeno morali priznati premoč.

Naši vzhodni sosedi so si odločilno prednost priigrali v drugem polčasu, potem ko se je prva polovica tekme končala z izidom 14:14. Med Slovenci je bil najbolj razpoložen Malik Mlivić, ki je zbral šest zadetkov. Pet jih je dodal Nal Roš Omahen, po štiri pa sta dosegla Lun Ključanin in Nejc Hriberšek.

Kljub porazu Slovenija s svetovnega prvenstva še ni izpadla. Drugo mesto ji namreč prinaša napredovanje v drugi krog, v katerem se bo slovenska skupina B srečala s skupino A. V njej sta si napredovanje priigrali gostiteljica Hrvaška in Portugalska. Tudi nadaljevanje tekmovanja pa boste lahko spremljali na Šport TV.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več