single
[5]
200114

Španski kadeti v drugem polčasu strli Dance za krstni naslov svetovnih prvakov

Avtor: Klemen Verlič
13. 8. 2023, 21.42

Končano je svetovno rokometno prvenstvo do 19 let. Naslov svetovnih prvakov so osvojili Španci, ki so v finalu z 28:23 premagali Dance.

Finalni obračun je bil dolgo izjemno izenačen. Čeprav so Španci dosegli prve štiri gole na tekmi, je po prvem polčasu za zadetek celo vodila Danska. Bilo je 14:13. Španija je nato bolje vstopila v drugo polovico dvoboja in si hitro priigrala minimalno prednost. To je s trdno obrambo in učinkovitim napadom uspela še povišati. V zadnjem delu igre so Danci v lovu na zmanjšanje zaostanka tvegali vse, njihov trud pa je bil tudi poplačan, saj so izenačili izid na 23.

V zaključku so bili vseeno bolj zbrani Španci, ki so do konca tekme svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, na drugi strani pa dosegli kar pet golov in si s tem zagotovili svoj prvi naslov svetovnih prvakov do 19 let. S sedmimi goli je bil najboljši strelec dvoboja Ferran Castillo Oliveras.

V polfinalu je Španija premagala Hrvaško, ki si je danes v obliki bronastega odličja priigrala tolažilno nagrado. Pred domačimi navijači so gostitelji tekmovanja v napeti končnici šele po podaljških z 39:37 premagali Egipčane. Slovenija je prvenstvo končala že v drugem delu turnirja in na koncu zasedla petnajsto mesto.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več