single
[3]
201173

Slovenske priprave zaznamoval odlični Dončić in nepričakovane poškodbe (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
26. 8. 2023, 08.17

Slovenija v soboto začenja svetovno prvenstvo v košarki. Varovance Aleksandra Sekulića na Okinavi čakajo tri tekme. V skupini F bodo njihovi nasprotniki Venezuela, Gruzija in Zelenortski otoki. Vse tri obračune si boste lahko pogledali na Šport TV.

Slovenska izbrana vrsta je pred prvenstvom imela daljše priprave, nekateri igralci so jih začeli že 17. julija. Fantje, med katerimi ni bilo Luke Dončića in Vlatka Čančarja, so se zbrali v Laškem in odigrali prvi pripravljalno tekmo proti Kitajski. Slovenija je kljub odsotnosti nekaterih pomembnih igralcev slavila s 75:73.

V naslednjih dneh sta se ekipi pridružila tudi oba igralca iz NBA. Slovence pa sta čakali dve tekmi proti Grčiji. Na prvi v Stožicah se je s trojnim dvojčkom izkazal Luka Dončić, a mojtim je obračun izgubil. Tudi drugo tekmo v Atenah je dobila Grčija, a tekmo je zaznamovala resna poškodba Vlatka Čančarja, ki si je strgal sprednje križne vezi. Sledila je še zadnja pripravljalna tekma v Sloveniji, ko je bila nasprotnik Črna gora. Slovenija je zabeležila drugo zmago na pripravah. Rezultat je bil 104:100.

Pred zaključkom priprav so Slovenci odpotovali na turnir v Španijo, kjer so se pomerili s Španci in Američani. Obe tekmi so izgubili. Nato je sledilo potovanje na Japonsko in zadnja tekma pripravljalnega obdobja proti Japonski. Slovenija je prišla še do tretje zmage, ko so s 103:68 premagali enega od domačinov prvenstva.

VIDEO: Slovenske priprave

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več