single
[3]
201309

Soigralci polni hvale na račun kapetana Dončića

Avtor: Urban Kolman
26. 8. 2023, 18.33

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić je na svetovnih prvenstvih debitiral s 37 točkami. Na prvi tekmi na olimpijskih igrah je dosegel še dvanajst točk več, le uvodni nastop na evropskih prvenstvih ni bil tako spektakularen. Proti Poljski na EP 2017 je zbral 11 točk.

Danes je Luka Dončić prvič v karieri na velikih članskih tekmovanjih nosil kapetanski trak. Njegovih 37 točk proti Venezueli je nov slovenski rekord na svetovnih prvenstvih. Pred njim ga je držal Jaka Lakovič, ki je Portoriku 2006 v Saporu natresel 24 točk.

V Tokiu je z 48 točkami proti Argentini postavil nov slovenski rekord na vseh velikih tekmovanjih in hkrati drugi najboljši dosežek posameznika na tekmah OI.

Poleg zavidljive statistike – danes je zbral še 7 skokov in 6 podaj – je po besedah soigralcev odlično opravil tudi vlogo vodje ekipe.

“Vrhunsko. Tudi ob polčasu, ko bi pričakoval, da bo povzdignil glas, nas je pomiril in povedal nekaj spodbudnih besed. Vidi se, da je vedno bolj zrel. Je svetovna superzvezda na igrišču, ob njem in izven njega. Hvaležen sem, da lahko igram z njim. A to je bil šele začetek, zdaj prihajajo vedno bolj težke in pomembne tekme,” je povedal Klemen Prepelič.

“Luka je brez dvoma pravi kapetan. Ko je bilo treba, je povedal svoje. Njegove besede so nam vlile samozavest in nam dale dodatno motivacijo,” je dodal Jaka Blažič.

“Luka sam ne bo mogel dobiti vseh tekem. Vseh enajst preostalih igralcev moramo prevzeti večje breme, odgovornost in mu slediti, saj on ne bo mogel večno poganjati lokomotive. Zavedamo se, da bo zagotovo prišel trenutek, ko bomo morali tudi mi njega povleči, dvigniti. Brez dvoma bo o tem tekla debata v naslednjih dneh,” pa je dodal Aleksej Nikolić.

Luka Dončić je na novinarski konferenci priznal, da mu vloga kapetana ustreza. “Zavedam se, da sem vodja te ekipe in da moram jaz v prvi vrsti ostati miren. S tem bom soigralce sprostil in jim vlil samozavest,” je dejal in nato ameriškemu novinarju še odgovoril, kakšna je razlika med kapetansko vlogo v Dallas Mavericks in slovenski reprezentanci.

“Igrati za Slovenijo je nekaj zelo posebnega. Vsakič, ko bom zdrav, bom igral za svojo domovino. Tu namreč igram s srcem,” je dejal Dončić.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več