single
[3]
201449

Šermandini: “Luka je eden najboljših igralcev, a tudi njegovi soigralci so izjemni” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
28. 8. 2023, 11.15

Slovenska izbrana vrsta bo danes odigrala še drugo tekmo skupinskega dela na svetovnem prvenstvu. Nasproti bo stal po mnenju mnogih najbolj kakovostni nasprotnik v skupini F Gruzija. Gruzijci imajo v svoji ekipi kar nekaj kakovostnih igralcev, med njimi je tudi stari znanec slovenskih parketov Giorgi Šermadini. Štiriintridesetletnik je pred trinajstimi leti za eno sezono nosil dres Union Olimpije.

Pred obračunom smo pred naš mikrofon dobili tudi izkušenega centra. V uvodu se je dotaknil priprav pred Slovenijo: “Nimamo veliko časa za pripravo. Opravili smo video analizo in podrobno preučili slovensko igro. Videli bomo, kako nam bo šlo. Vsi vemo, da ima Slovenija dobro ekipo in igralce. Vseeno gre le za eno tekmo, na njej se lahko zgodi karkoli. Oboji imamo enake možnosti. Poskušali bomo igrati v obrambi, saj bo ta ključna. Z dobro obrambo imamo priložnost za zmago, te priložnosti pa ne smemo zapraviti. Videli bomo, če lahko zmagamo.”

Na vprašanje, koliko časa so posvetili Luki Dončiću je dejal: “Luka je eden najboljših igralcev, a tudi njegovi soigralci so izjemni. Vsi zadevajo mete za tri. Slovenija ima tudi dobre igralce pod košem. Pripravili smo se na vse. Vemo, da ne moremo pustiti nikogar samega, saj so vsi dobri.”

Za konec je obudil spomine, ko je igral za zmaje: “Ne vem, če mi bo pomagalo, da sem igral v Sloveniji. Leta 2011 sem igral v Ljubljani. Nanjo imam lepe spomine. Igrali smo v evroligi in imeli uspešno sezono. Nova dvorana je bila vedno polna. Igrali smo pred izjemnimi navijači. Tam imam tudi gruzijske prijatelje. Vladimir Boisa v Sloveniji živi s svojo družino. Ljubljana je odličen kraj.”

VIDEO: Šermandini o Sloveniji, Dončiću in Olimpiji

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več