single
[3]
201753

Hodžić in Murić o nadaljevanju prvenstva: “Če imaš v ekipi Luko Dončića, se mora govoriti o najvišjih mestih” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
31. 8. 2023, 11.05

Slovenije je v sredo dobila tudi zadnjo tekmo skupinskega dela in se v drugi krog svetovnega prvenstva uvrstila s šestimi točkami. V nadaljevanje je iz skupine F napredovala tudi Gruzija. Zdaj obe reprezentanci čakata obračuna proti Avstraliji in Nemčiji. Varovanci Aleksandra Sekulića bodo prvi na parket stopili proti Avstralcem, nato jih v nedeljo čaka Nemčija.

V studiu po zmagi proti Zelenortskim otokom smo se z gostoma Dinom Murićem in Alenom Hodžićem pogovarjali tudi o naslednjih nasprotnikih Slovenije. Gosta sta se strinjala z Binetom Prepeličem, ki je ponovil to, kar slovenski tabor govori že celotno prvenstvo, da so osredotočeni le na naslednjo tekmo.

Slovenci so bili pred začetkom prvenstva eni od favoritov za medalje, a poškodbi Eda Murića in Vlatka Čančarja sta pomenili, da je Slovenija izpadla iz kroga ožjih favoritov. Po mnenju Hodžića in Murića ekipa z Luko Dončićem vedno spada med favorite. Oba sta v nadaljevanju pohvalila celotno ekipo, ki se bori drug za drugega.

Hodžić je za zaključek povedal, da mislim, da se Slovenija lahko uvrsti v četrtfinale, medtem ko je Murić dodal: “Slovenija vedno dobro igra proti boljšim tekmece. Ne podcenjujejo ekip, kot sta Zelenortski otoki ali Venezuela. Ampak enostavno dobiš takšen občutek, kot da so malo slabši od tebe in to imaš v podzavesti. Zato potem slabše odpreš tekmo. Ko te na drugi strani čakajo Gruzija, Avstralija in Nemčija že veš, da so to reprezentance, ki jih sestavljajo zelo kakovostni igralci in drugače pristopiš. Sam sistem igre je drugačen. Slovenija ima možnosti, saj smo bolj osredotočeni, ko igramo proti na papirju boljšim.”

VIDEO: Hodžić in Murić o nadaljevanju prvenstva

Video is not available for your country.

Slovenija – Avstralija, v petek s studijskim delom ob 13.10 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več