single
[3]
201783

Dončić pred Avstralijo: “Čaka nas težka tekma, a smo pripravljeni, zato smo tu” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
31. 8. 2023, 15.34

Slovenijo po treh zmagah proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskim otokom v drugem krogu svetovnega prvenstva čakata še obračuna proti Avstraliji in Nemčiji. Kot prvo bo na vrsti reprezentanca iz Oceanije, ki ima v svojih vrstah devet igralcev NBA, dva izmed njih bosta v novi sezoni tudi nova soigralca slovenskega kapetana Luke Dončića. Štiriindvajsetletnik se zaveda, da Slovence čaka zahtevna tekma.

Glavni zdravnik slovenske odprave na Okinavi – ob njem sta še Branko Cvetičanin in Jošt Kokalj ter fizioterapevta Luka Mirnik in Borut Černilogar – je po zadnjem treningu slovenskim novinarjem razkril zdravniški karton reprezentance.

“Stanje Blažiča, čigar poškodba je bila najbolj dramatična, se izboljšuje. Začel je delati košarkarske gibe, a pri tem še vedno čuti bolečino. Težko rečem, ali bo jutri pripravljen za igro, a glede na to, da je danes precej bolje kot včeraj, njegov nastop ni izključen. Gregorja Hrovata so fizioterapevti že vrnili v normalno stanje po udarcu v mišico, kar se tiče poškodb Luke Dončića, pa sploh ne vem, kaj bi dejal. Luka namreč na vsaki tekmi prejme množico udarcev, vseskozi igra z bolečino, a tudi njegov nastop ni vprašljiv,” je povedal Marko Macura.

Medtem ko avstralska reprezentanca po zadnjem, večernem treningu ni bila dosegljiva za izjave, je pred slovenske novinarje prišel prvi zvezdnik SP Luka Dončić.

Njegovi odgovori so bili kratki in jedrnati. “Boli me veliko stvari, a bo,” je dejal na prvo vprašanje.

“Vsi nasprotniki igrajo zelo fizično proti meni, a tega sem vajen,” je bil naslednji odgovor.

Eden najboljših posameznikov skupinskega dela prvenstva je o Avstraliji dejal: “Res je dobra reprezentanca, imajo super igralce in izkušene igralce. So zelo čvrsti. Res nas čaka težka tekma, ampak mi smo pripravljeni. Zato smo prišli sem.”

Zadnje tekme z Avstralijo za tretje mesto na olimpijskih igrah ni hotel primerjati z jutrišnjo ob 14.10, ki lahko Sloveniji prinese uvrstitev v četrtfinale SP, za Avstralijo pa lahko pomeni konec sanj o Manili. “Tisto tekmo smo res slabo odigrali,” je dejal Dončić.

Za konec je sledilo še vprašanje o lovu na prvi trojni dvojček v zgodovini svetovnih prvenstev. “To me niti malo ne zanima. Jaz hočem le zmagati.”

Slovenci bi z zmago že potrdili uvrstitev v četrtfinale, medtem ko bi Avstralija s porazom izgubila možnosti za napredovanje. V skupinskem delu so namreč izgubili odločilno tekmo proti Nemčiji in zato potrebujejo zmago proti Slovencem. Slovenci tudi v primeru poraza lahko upajo na uvrstitev v četrtfinale, a potem morajo v nedeljo premagati Nemčijo.

VIDEO: Dončić pred Avstralci

Video is not available for your country.

Slovenija – Avstralija v petek s studijskim delom od 13.10 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več