single
[3]
201981

Murić: “Kalkulacije se ne splačajo, proti Nemčiji moramo igrati na istem nivoju kot proti Avstraliji” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
2. 9. 2023, 13.12

Slovenska izbrana vrsta se je z zmago proti Avstraliji že uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. Luko Dončića in soigralce pred četrtfinalom čaka še tekma proti Nemčiji, ki bo odločila, kdo se bo naprej uvrstil kot zmagovalec skupine. Tekmeci v nadaljevanju prvenstva še niso znani, saj je Brazilija v petek šokirala Kanado. Posledično imajo Španija, Latvija, Kanada in Brazilija pred zadnjim krogom po tri zmage in poraz.

Po slovenski zmagi smo se v studiu pogovarjali tudi o četrtfinalu in naslednji tekmo proti Nemčiji. Gost v studiu Dino Murić je dejal, da Slovenija ne bo kalkulirala: “Kalkulacije se ne splačajo. Že zaradi enega razloga več in to je koncentracija. Če hočeš biti osredotočen celotno svetovno prvenstvo, moraš biti konstanten na vseh tekmah. Ne moreš reči, da bo eno tekmo igral, potem bomo spočili Luko in poskušali druge taktike. Tako izgubiš cel fokus na prvenstvo. Ta preklop more biti hiter in kratek, zato zmanjkuje manevrskega prostora. Moraš biti na visokem nivoju ves čas in vsako tekmo.”

“Zelo pomembno je, da smo premagali Avstralijo. Pritisk se je tukaj odmaknil, še posebej zato, ker je bila to zelo težka tekma. Dobili smo veliko samozavesti in mislim, da gremo zdaj proti Nemcem z manjšim pritiskom, ker se zavedamo, da imamo zagotovljeno četrtfinale. To še ne pomeni, da bi morali kalkulirati ali da bi šli v to tekmo z manj energije. Nasprotno na to tekmo se moramo pripraviti isto kot proti Avstralcem in igrati na isto visokemu nivoju,” je zaključil.

VIDEO: Murić o Nemčiji in kalkulacijah

Video is not available for your country.

Slovenija – Nemčija v nedeljo s studijskim delom od 12.10 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več