single
[3]
202703

Dončić: “Proti Italiji želimo zmagati in pokazati, kako lahko igramo” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
9. 9. 2023, 09.15

Slovensko izbrano vrsto za zaključek svetovnega prvenstva čaka še zadnji obračun proti Italiji. Varovanci Aleksandra Sekulića lahko z zmago izenačijo najvišjo uvrstitev Slovenija na svetovnih prvenstvih. Do sedmega mesta je #mojtim prišel že leta 2014 v Španiji. Srečanje proti našim zahodnim sosedom bo tudi zadnja tekma prvega svetovnega prvenstva, na katerem je za Slovenijo igral Luka Dončić.

Dončić je za prvenstvo po poškodbi Eda Murića prevzel vlogo kapetana in Slovenijo popeljal do četrtfinala prvenstva. Prvi del prvenstva je reprezentanca odigrala na Okinavi, kjer so v skupini F premagali Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke. Sledil je drugi del tekmovanja, ko sta Slovence čakali Avstralija in Nemčija. Padla je tudi Avstralija, kar je pomenilo, da se je Slovenija uvrstila v četrtfinale. Nemčija je bila kljub dobremu uvodu v tekmo prevelik zalogaj in Luka Dončić ter soigralci so izgubili prvo srečanje na prvenstvu.

Četrtfinalni nasprotnik Slovenije je po povratku proti Španiji postala Kanada. Po dveh četrtinah sta bili reprezentanci popolnoma izenačeni, a Kanada je na začetku tretje prestavila v prestavo višje in na koncu premagala Slovenijo. Mojtim je izgubil možnost za kolajno, a čakal jih je še dvoboj proti Litvi, za čim višjo uvrstitev. Litva je bila boljši nasprotnik, to pa je pomenilo, da bo Slovenija prvenstvo zaključila na tekmi za sedmo mesto proti Italiji.

Slovenki kapetan je z dosežkom reprezentance kljub delnemu razočaranju zadovoljen: “Še vedno imamo možnost se uvrstiti najvišje, do kolikor se je Slovenija uvrstila na SP. Vem, da bi bilo lahko veliko boljše, tudi imeli smo upanje. Ampak fantje, vsi smo se borili do zadnjega. Zdaj imamo še eno tekmo in gremo z vsemi močmi.”

VIDEO: Luka Dončić o prvenstvu

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več