single
[3194]
203248

Mariborčani po treh tekmah brez zmage: Derbi naj bo prelomnica sezone!

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2023, 08.27

Sobotni večer bo na sončni strani Alp rezerviran za tekmo vseh tekem v Prvi ligi Telemach. V Stožicah bo na sporedu prvi večni derbi sezone med Olimpijo in Mariborom, ki si ga boste lahko ob 20.15 ogledali na našem prvem programu, s studijskim delom začenjamo ob 19.30.

Aktualni prvaki iz Ljubljane, ki so tudi edini slovenski predstavnik v skupinski fazi evropskih tekmovanj, v dvoboj vstopajo z več samozavesti in optimizma, saj so v boljši rezultatski formi. Na lestvici slovenskega prvenstva imajo Zmaji sicer le točko več od Vijolic, a Mariborčani so na zadnjih treh dvobojih ostali brez zmage.

Varovanci Damirja Krznarja so 13. avgusta v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali ljubljanski Bravo, od takrat pa remizirali proti Rogaški in Domžalam, v zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom so ostali brez točk na štajerskem derbiju v Celju.

Kljub manjku točk v zadnjih tednih v mestu ob Dravi ostajajo samozavestni pred tekmo proti največjim rivalom. “Pred nami je derbi, vedno tekma dodatnega pomena. Če je katera tekma lahko prelomnica, je to nedvomno derbi. Uspeh bi nam veliko pomenil in prinesel dodaten zagon v nadaljevanju sezone,” je za klubsko spletno stran dejal branilec Mark Strajnar.

“Zavedamo se, da nam ni šlo po načrtih pred reprezentančnim premorom, naj bo zdaj novo poglavje znova v podobnem ritmu, kot je bil uvodni del sezone,” je zaključil mladi reprezentant Slovenije.

Prva Liga Telemach, Olimpija – Maribor, sobota ob 20.15 na Šport TV, studio ob 19.30.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več