single
[2,3194]
203276

Večni derbi v lanski sezoni zaznamovala dominanca zmajev

Avtor: Urban Kolman
14. 9. 2023, 15.23

V soboto se bosta v Stožicah na prvem večnem derbiju sezone pomerila Olimpija in Maribor. Pred obračunom so v boljšem položaju zmaji, ki so na lestvici drugi in imajo točko več od svojih največjih rivalov. Vijolični so medtem četrti in so trenutno v nizu treh tekem brez zmage. V korist Ljubljančanov govorijo tudi rezultati v lanski sezoni.

Kluba sta se v sezoni 2022/23 srečala petkrat. Štirikrat v državnem prvenstvu in enkrat v pokalu. Kar štiri od petih obračunov je dobila Olimpija. V Stožicah so dobili obe tekmi. Prvo z 1:0, drugo z 2:0. Zmaji so dobili tudi prvo srečanje lanske sezone v Ljudskem vrtu. Svit Sešlar in Timi Max Elšnik sta zadela za zmago z 2:0.

Edini obračun, ki je pripadel Štajercem, je bil drugi v Ljudskem vrtu, ko sta za vijolične mrežo Ljubljančanov stresla Žan Vipotnik in Marko Božić. Mario Kvesić, ki je z enajstmetrovko odločil prvo tekmo v Stožicah, je na srečanju zapravil enajstmetrovko.

Zadnji večni derbi sezone je bil odigran v finalu slovenskega pokala, ki je potekalo v Celju. Redni del se je končal brez zadetkov, čeprav so imeli Mariborčani v sodnikovem podaljšku možnost za zmago, a je Marko Tolić zgrešil enajstmetrovko. Njegove napake v podaljšku ni ponovil Timi Max Elšnik, ki je po tem, ko sta Justas Lasickas in Nemanja Mitrović poskrbela za izid 1:1, v 129. minuti izkoristil strel z najstrožje kazni in zmajem prinesel dvojno krono.

Olimpija in Maribor v soboto ob 20.15. Prenos tekme v živo si boste lahko ogledali na Šport TV 1. S studijskim delom začnemo ob 19.30. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več