single
[2759]
205044
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Selektor Kek pogleduje proti Prvi Ligi Telemach: “Če bo potrebno bomo aktivirali igralce iz naše lige”

Avtor: Blaž Magdič
3. 10. 2023, 10.29

Selektor članske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v ponedeljek objavil seznam za oktobrski kvalifikacijski tekmi za Euro 2024, ko Slovenijo čakata Finska in Severna Irska. Oba dvoboja, ki lahko v veliki meri odločita tudi o potnikih na evropsko prvenstvo, boste lahko spremljali na naši televiziji.

Slovenci so pred zadnjimi štirimi tekmami na vrhu skupine H s trinajstimi točkami. Prav toliko jih imajo drugi Danci, Finska in Kazahstan sta pri dvanajstih točkah. Izjemno izenačena skupina, kjer lahko na Euro objektivno ciljajo še štiri reprezentance, bo v oktobru prinesla dve tekmi, kjer Slovenija potrebuje najboljšo možno podobo.

Tega se zaveda tudi selektor Kek, ki pravi, da je zanj in za moštvo privilegij, da lahko imajo štiri tekme pred koncem kvalifikacij škarje in platno v svojih rokah. “Vse štiri tekme do konca so najpomembnejše in bodo najpomembnejše. Finska ima ekipo, ki ima svoj ‘gard’, ampak kot sem rekel, spoštovati tekmeca, a najprej poskrbeti za našo pripravo, da bomo lahko dovolj sproščeni, da dobro odigramo.”

V slovensko izbrano vrsto so se prikradle tudi nekatere poškodbe, oktobrski tekmi bo izpustil Miha Zajc, vprašljivi pa so tudi nastopi Brekala, Drkušića in v zadnjem obdobju zelo razpoloženega Andraža Šporarja.

23, 24, 25 igralcev, zaupamo vsakemu. Ta seznam bo doživel nekaj sprememb, tako da bomo aktivirali igralce iz slovenske lige, tujih lig, tiste, ki jih bomo potrebovali. V Belfastu pa bodo potrebne tudi mišice, tudi o tem razmišljamo v strokovnem štabu,” je pomenljivo dejal Kek, ki torej vse bolj pogleduje tudi proti slovenski prvi ligi.

Slovenija – Finska, 14. oktober na Šport TV
Severna Irska – Slovenija, 17. oktober na Šport TV

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več