single
[2,3194]
205386

Pihler: Nastop za Slovenijo je bil krona kariere, sanje še niso končane (VIDEO)

Avtor: Žiga Ikič
6. 10. 2023, 11.11

Mariborski povratnik po poškodbi počasi spet postaja eden od temeljnih členov v ekipi, ki jo po novem spet vodi trener Ante Šimundža. Aleks Pihler prinaša znanje in izkušnje, nekoč pa je zaigral tudi za slovensko člansko izbrano vrsto.

Na zadnji tekmi Prve lige Telemach je za Maribor znova od prve minute zaigral Aleks Pihler, ki se tako uspešno vrača po težji poškodbi, ki ga je za več kot letno dni odmaknila od igranja uradnih tekem. Tisto srečanje proti Aluminiju se za Vijoličaste ni zaključilo dobro, a že sobota prinaša nov izziv.

29-letni produkt mariborske akademije je veliko večino kariere igral na položajih v sredini terena, a niso bile tako redke situacije, ko je zaigral tudi kot branilec. Nenazadnje je temu tako tudi v obdobju po vrnitvi na zelenice.

Aleks Pihler: Nastop za Slovenijo je bil krona kariere, sanje še niso končane

Marsikdo pa je že pozabil, da je Pihler v zgodovinske knjige vpisan tudi kot nogometaš, ki je branil barce slovenske članske izbrane vrste. Za zdaj je pri enem nastopu, ta se je leta 2016 pod selektorjem Srečkom Katancem zgodil na pripravljalni tekmi na Poljskem.

“Takrat je bilo izjemno uspešno obdobje, dobro sem igral v klubu, sledil pa je še nastop za reprezentanco. Seveda bi si želel, da bi to trajalo dlje, da bi kakšno minuto zbral tudi na kvalifikacijskih tekmah, a obžalovanj ni. Morda pa to še sledi, zakaj pa ne. Številni so dokazali, da se da tudi po 30. letu igrati na vrhunski ravni, zato sanje še niso končane,” nam je zaupal Aleks Pihler.

Derbi 12. kola Prve lige Telemch med Mariborom in Muro bo v soboto od 19:30 samo na Šport TV 1! Gost v studiu bo nekdanji reprezentant Matej Rožič Mavrič, na komentatorskem mestu pa bosta Primož Podsedenšek in Iztok Kapušin. Bodite v družbi prvakov!

Video/foto: Šport TV

 

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več