single
[2759]
205730
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Kurtić pred Finsko: “Vse je odvisno od nas, od sebe bomo dali vse” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
10. 10. 2023, 12.17

Slovensko izbrano vrsto ta konec tedna čaka odločilna tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto potekalo v Nemčiji. V soboto v Stožice prihaja reprezentanca Finske, ki je kot edina premagala Slovenijo. Na prvi tekmi na Finskem do Finci slavili z 2:0. Po šestih tekmah je skupina H še vedno zelo izenačena Slovenija in Danska imata 13 točk, medtem ko jima sledita Finska in Kazahstan z 12 točkami.

Z zmago bi Slovenija dobila štiri točke prednosti pred Finci in naredila velik korak proti uvrstitvi na evropsko prvenstvo. Danci se bodo v sedmem krogu pomerili s Kazahstanom in če tudi rdeče-beli pred domačimi navijači pridejo do zmage, se bo med vodilnima ekipama in zasledovalcema prvič naredila tudi večja razlika. Slovenijo po Finski čaka še gostovanje pri Severni Irski.

Pomembnosti prihajajočih se zavedajo tudi igralci. Jasmin Kurtić je o možnosti uvrstitve na veliko tekmovanje dejal: “To so sanje, ki si jih mora zastaviti vsak igralec, mlajši in starejši. Jaz si to izredno želim in dal bom vse, kar imam in grdo in lepo. Treba je zmagati ali na grd ali na lep način. Od sebe bomo dali vse. Jaz prvi, vem pa, da imam za sabo skupino fantov. Vsi skupaj bomo dali vse od sebe, da pridemo do želenega cilja.”

O slabih točkah Fincev je povedal: “To morate vprašati selektorja. Mi bomo izpolnjevali, kar se nam bo zadalo, da delamo na igrišču. Ko si na igrišču moraš tudi prebrati tekmo in nasprotnika. Včasih se o eni stvari pogovarjaš, prideš na igrišče in potem vidiš, da je nekaj popolnoma drugega. Vse je odvisno od nas, mi moramo biti pripravljeni na vse.”

Razkril je, da je pripravljen ter da mu ni pomembno ali bo igral 10 ali 90 minut. O odzivu javnosti je povedal: “To pomeni, da smo blizu nečesa, kar je lahko zgodovinsko. Ne samo za nas ali zame, ampak tudi za naše družine in navijače. To je nekaj, kar te naredi ponosnega, sprva tebe, potem pa ostale ljudi okoli tebe. Ko pomisliš na te stvari, te kar malo strese. Ampak kakor sem rekel, vse je odvisno od nas. Ne bomo gledali na druge.”

VIDEO: Kurtić pred Finsko

Video is not available for your country.

Slovenija – Finska v soboto s studijskim delom od 17.00 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več