single
[2]
208763

V Eredivisie konec tedna deževali evrogoli (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
13. 11. 2023, 18.14

V nizozemskem državnem prvenstvu Eredivisie je bil pretekli konec tedna odigran 12. krog tekmovanja. Vodilno moštvo PSV je gostilo povratnika v ligi Zwolle in se veselilo nove visoke zmage (4:0). Ajax, ki letos prestaja najhujšo rezultatsko krizo v zadnjem polstoletju, je v gosteh remiziral z Almere City (2:2), drugouvrščeni Feeyenoord pa je slavil proti AZ Alkmaar (1:0). Na vseh omenjenih srečanjih smo bili priča čudovitim zadetkom.

Vodilni klub nizozemskega prvenstva PSV iz Eindhovna je doma brez težav ugnal osmouvrščeni Zwolle, ki se je lansko sezono iz druge nizozemske lige eksoresno vrnil v Eredivsie. Pri izidu 3:0, ko je tekla 78. minuta igre, je ameriški vezist Malik Tillman lepo zaključil akcijo Kmetov, kot svoje ljubjence kličejo navijači PSV.

Video is not available for your country.

Moštvo Ajaxa, ki letos preživlja hudo rezultatsko krizo in ima na dvanajstem mestu enako število točk, je tokrat gostoval pri ekipi Almere City. Moštvi sva se razšli z neodločenim izidom 2:2, v drugem polčasu, ko sta bili semaforju izpisani še dve ničli, pa sta moštvi poskrbeli za dva ekspresna zadetka. Sprva je domače moštvo v 67. minuti izpeljalo lep protinapad, ki ga je uspešno zaključil Jochem Ritmeester van de Kamp. Manj kot dve minuti kasneje pa so gostje lepo izigrali domače moštvo in za Ajax je izenačil Chuba Akpom.

Video is not available for your country.

Na predzadnjem obračunu kroga sta se pomerila Feyenoord in AZ Alkmaar. Domačini so slavili minimalno zmago, zadetek pa je že v prvem polčasu s prekrasnim strelom z razdalje dosegel Timber.

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več