single
[3]
208920

NBA: Slaba predstava Dončića, Dallas izgubil tretjič v sezoni

Avtor: Urban Kolman
15. 11. 2023, 08.20

Ekipa New Orleans Pelicans je prizadejala tretji poraz košarkarjem Dallas Mavericks v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Novinec New Orleansa Jordan Hawkins in Brandon Ingram sta dosegla vsak po 25 točk za zmago pelikanov s 131:110. Slovenec Luka Dončić tokrat ni bil v svoji običajni formi, dosegel je 16 točk, zgrešil je 11 od 16 metov iz igre.

“Slaba igra,” je po gostovanju v New Orleansu dejal Dončić, ki se je tudi pritožil, da je igrišče, ki ga New Orleans uporablja za turnir, spolzko in nestabilno. “Imamo 82 tekem v sezoni NBA. Seveda bodo slabi večeri. Igrali smo slabo. To je to.”

Kyrie Irving, ki je bil prvi med strelci s 35 točkami, ko sta se ekipi srečali dva večera prej, je dosegel 17 točk. Tudi Tim Hardaway Jr. je dosegel 17 točk, preden je trener Jason Kidd večino zadnje četrtine umaknil vse člane začetne peterke.

Mavericks so bili na splošno površni, zagrešili so 20 izgubljenih žog, kar je New Orleans spremenil v 31 točk.

“Noč je bila slaba, naša obramba, naša energija in izgubljene žoge so nam škodile,” je dejal trener Dallasa Jason Kidd. “Dajte priznanje New Orleansu. Prišli so ven in igrali so močno.”

Dallas Mavericks v nadaljevanju v noči na četrtek čaka gostovanje v Washingtonu pri Wizards.

Srbski zvezdnik lige NBA Nikola Jokić ohranja ritem, košarkar iz Somborja je dosegel 32 točk, prvaki iz Kolorada Denver Nuggets pa so ohranili rekord nepremagljivosti doma in Los Angeles Clippers prizadejali šesti zaporedni poraz na turnirju med sezono lige NBA.

V tekmi skupine B zahodne konference v Denverju so prvaki lige NBA izničili zaostanek sedmih točk sredi četrte četrtine in dosegli zmago s 111:108.

Poraz je bil še en hud udarec za Clippers, ki so izgubili že šest tekem po vrsti, odkar so prejšnji mesec pripeljali Jamesa Hardena.

Videti je bilo, da so Clippers pripravljeni prekiniti ta niz porazov po veličastni predstavi Paula Georgea, ki je dosegel 35 točk, Harden pa jih je dodal 21.

Kljub temu so Nuggets v zadnjih minutah četrte četrtine premagali Los Angeles z delnim izidom 19:9 in prišli do zmage.

“Izgubili so petkrat po vrsti, zato smo vedeli, da bodo igrali zelo agresivno,” je dejal Jokić. “Toda to sezono smo bili doma neporaženi in želeli smo, da tako ostane,” je dodal Srb, ki je zbral 16 skokov in devet podaj.

Jokića je strelsko podpiral Aaron Gordon z 20 točkami, Reggie Jackson pa jih je dodal 18.

V San Franciscu se je ognjevit spopad med Golden State Warriors in Minnesota Timberwolves končal z zmago gostov s 104:101, ki so izničili zaostanek 12 točk v tretji četrtini in prišli do zmage.

Rezultat je zasenčil spektakularen spopad v prvi četrtini, po katerem so morali igralci Golden Stata Klay Thompson in Draymond Green ter Jaden McDaniels iz Minnesote z igrišča.

Thompson je dobil osebno napako po prepiru z McDanielsom na osrednjem igrišču, ki se je končal z raztrgano majico igralca Warriors.

Green je bil izključen zaradi svoje vloge v prerivanju s francoskim zvezdnikom Wolvesov Rudyjem Gobertom.

V Philadelphii je Tyrese Haliburton dosegel 33 točk, ko so Indiana Pacers prekinili niz osmih zmag 76ers z zmago 132:126.

Joel Embiid je končal z 39 točkami, 12 skoki in šestimi podajami za Philadelphio, vendar ni mogel preprečiti Pacers, da bi dosegli dve zmagi od dveh na tekmi skupine A vzhodne konference.

LeBron James se je vrnil po poškodbi in dosegel 16 točk, ko so Los Angeles Lakers premagali Memphis Grizzlies s 134:107.

V Oklahoma Cityju so se Victor Wembanyama in San Antonio Spurs še enkrat mučili ob porazu proti Thunderju s 87:123. Prvi izbor na naboru Wembanyama je končal z le osmimi točkami, medtem ko je Shai Gilgeous-Alexander ukradel šov za OKC z 28 točkami.

Vir: STA
Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Jaka Peklaj najprej v Romunijo nato Španija in Pokal narodov (VIDEO)...Več

2

Kapetan Olimpije pred začetkom nove sezone: Slovenski klubski hokej se premika v pravo smer (VIDEO)...Več

3

Raul Florucz: Zdi se mi naravno biti tukaj (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več