single
[2]
210454

Šimundža: Pričakujem dobro tekmo (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
1. 12. 2023, 20.55

Zadnji dan v tednu bodo vse oči uprte v Ljudski vrt, kjer se bosta pomerila Maribor ter aktualni prvak Olimpija. Za Zmaji je utrujajoč obračun z Lillom, četa Šimundže pa se je v miru pripravljala na drugi letošnji derbi.

Nedeljski nasprotnik Maribora je v četrtek na domačem stadionu izgubil četrto tekmo v svoji debitantski sezoni v evropski konferenčni ligi. Za Zmaje je bil usoden Lille, ki je na okrnjeni zelenici slavil z 0:2. Četa Zorana Zeljkovića je s tem zapravila vse možnosti za evropsko pomlad, ki je jo v zgodovini slovenskega nogometa dočakal le Maribor in namreč v sezoni 2013/14. Takrat je Štajerce vodil zdajšnji trener Ante Šimundža.

Za razliko od omenjene sezone imajo Mariborčani letos v državnem tekmovanju precej več težav, saj so so imeli v sezoni 2013/14 po 16 odigranih krogih kar 8 točk več. Olimpija je imela v isti sezoni po enakem številu odigranih tekem le 17 točk, s čemer je zasedala osmo mesto. Tokrat jih ima Olimpija na drugem mestu lestvice 33, Maribor pa jih ima na četrtem mestu 24.

Šef stroke v Ljudskem vrtu je s trenutnim stanjem v svojem moštvu zadovoljen in poudarja, da je položaj na lestvici pred takšnim srečanjem zanemarljivega pomena: ”Fantje so pripravljeni in nimamo nobenih težav. Vse manjše poškodbe, s katerimi smo imeli opravka po tekmi z Muro, so odpravljene. Vemo, da nas v nedeljo čaka največji derbi v državi. Ne glede na položaj na lestvici, je to vedno derbi. Pričakujem dobro tekmo, hkrati pa se zavedam, da od nas veliko pričakujejo navijači.”

Derbi med Mariborom in Olimpijo bomo v nedeljo prenašali na Šport TV 1, studio se bo pričel ob 14:15.

VIDEO: Ante Šimundža na novinarski konferenci pred derbijem

Kapetan domačega moštva Blaž Vrhovec izpostavlja kvaliteto posameznikov pri Zmajih in dodaja, da na takšnih obračunih na koncu šteje le rezultat: ”Potrebno se je zavedati, da ima naš nasprotnik neizmerno individualno kvaliteto. Goste bomo morali v nedeljo čim bolj oslabiti ter prikazati dobro igro. Ponavljati moramo stvari, ki jih vadimo na treningih. Zavedamo se, kaj ta derbi pomeni našim navijačem in umetniški vtis v nedeljo zagotovo ne bo ključen.”

VIDEO: Blaž Vrhovec pred nedeljskim obračunom

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več