single
[2,3194]
215502

Krznar za Šport TV: Nekoč so nas silili v hotel, danes igralce silimo iz hotelskih sob (VIDEO)

Avtor: Žiga Ikič
26. 1. 2024, 12.06

Damir Krznar je vselej hvaležen sogovornik. Aktualni prvi trener Celja ima za seboj vsega spoštovanja vredno igralsko kariero, kot trener se je dokazoval pri Dinamu in Mariboru, danes pa opravlja najblj zaželeno službo v slovenskem klubskem nogometu.

Pogovor z aktualnim strategom Celja smo opravili sredi priprav vodilnega moštva Prve lige Telemach v turškem Beleku. Celjani imajo za plodne priprave izpolnjene vse predpogoje, fantje dobro in naporno trenirajo, zato jih skuša stroka na vsake toliko časa nagraditi s kakšnim prostim popoldnevom.

Čas se je zelo spremenil, nekoč so nas nogometaše trenerji na silo vračali v hotel, danes pa trenerji nogometaše silimo, da zapustijo svoje sobe. Cel čas so na telefonih in igricah, to jim je vsa zabava. A vsako obdobje prinaša nekaj s seboj, bomo videli kako, bo s tem v prihodnosti,” je o tej temi dejal odlično razpoloženi strateg Celja Damir Krznar.

Smo v obdobju največjih fizičnih naporov, kjer skušamo ob fizični pripravljenosti delati tudi na taktiki in uigravanju. Vsaj toliko, kot je pomemben strokovni štab, je pomembno tudi medicinsko osebje. Nadvse pomembno je, da po slehernem treningu in naporu igralci dobijo ustrezno terapijo, da nadoknadijo elektrolite in ostale stvari. Na koncu koncev je zdravje na prvem mestu, največ je vreden zdrav nogometaš,” je o pomembnosti obdobja priprav dejal nekdanji odlični nogometaš Dinama in reprezentance Hrvaške.

Damir Krznar za Šport TV: Nekoč so nas silili nazaj v hotel, danes igralce silimo iz hotelskih sob (VIDEO)

Če kje, potem se prav v celjskem strokovnem štabu ne morejo pritoževati nad kadrom, ki ga ima na voljo. “Vsak trener si vedno želi več in bolje, a treba je poudariti, da je naš kader v tem trenutku izjemno dober. Zadovoljni smo z opravljenim v zimskem prestopnem roku, ekipa ima ravnotežje, zdaj moramo igralcem najti prave vloge. To ne bo šlo čez noč, s časom pa bomo vse boljši in vse močnejši. Širok in kakovosten kader lahko prinaša sladke skrbi, lahko pa tudi slabosti. Vedno je težko nekoga poslati na klop ali na tribuno, a spomladi se bo to dogajalo. Že razmišljamo o poletju, tudi že o Evropi in pripravljeni smo tudi na te izzive,” je v pogumnem slogu dejal Krznar.

Za stroko bo izziv držati vse nogometaše napete, pripravljene in zadovoljne, kar ne bo mogoče na vsaki tekmi. Nekomu bo vselej treba sporočiti da je ali ni v kadru, da je na terenu ali ne bo na terenu, ne zaradi kakovosti ampak zaradi specifičnosti vsake izmed tekem,” je pogovor z zametki slovenskega jezika še sklenil Damir Krznar.

Kako uspešne bodo zimske priprave za Grofe bo nemara pokazala že uvodna tekma drugega dela Prve lige Telemach. Podrobno jo bomo spremljali tudi na Šport TV, kjer boste 11. februarja popoldan lahko spremljali dogajanje s tekme Celja in Mure. Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več