single
[1176]
227076

Gajser pred VN Nemčije: ”Po zmagi v Franciji se že veselim nove priložnosti za slavje”

Avtor: Lamin Diallo
29. 5. 2024, 15.14

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na zadnji preizkušnji prvič v sezoni stopil na vrh zmagovalnega odra. Gajser si je z zmago v Franciji priboril tudi pet točk naskoka pred Špancem Pradom, že v nedeljo pa bo imel priložnost, da svojo prednost pred zasledovalci poveča. Na dirkališču v Teutschenthal se bo polega Tima Gajserja in Jana Pancarja znova predstavil tudi Jaka Peklaj.

Tim Gajser, HRC Honda

”Dirkališče v Teutschenthalu mi odgovarja, saj sem tam že nanizal nekaj dobrih rezultatov. Odgovarja mojemu stilu vožnje in po zmagi v Franciji bom z navdušenjem poskušal ponovno zmagati ta konec tedna. Po treh zaporednih dirkah mi je prišel prav prost vikend, a hkrati se ne smem preveč sprostiti, saj nas znova čakajo trije zaporedni vikendi dirkanja. Ponovno nam lahko ponagaja vreme, a nekaterih stvari enostavno ne moremo nadzorovati. Zato je najbolje, da se osredotočimo na tiste, ki jih lahko, ” je pred VN Nemčije dejal slovenski as Tim Gajser.

Pred novo preizkušnjo je spregovoril tudi direktor HRC Honda Marcus Pereira de Freitas: ”Za Tima je bilo odlično, da je kljub težkim okoliščinam slavil na VN Francije. Dobro vozi že celotno sezono in zasluži si vse čestitke. Tudi zato je lahko upravičeno vesel ponovne uvrstitve na vrh skupnega seštevka. Dirkališče v Nemčiji mu odgovarja in z dobro predstavo se lahko zacementira na prvem mestu v letošnji sezoni svetovnega prvenstva. ”

Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je na zadnji dirki osvojil odlično 13. mesto, v skupnem seštevku pa je trenutno na 14. mestu. V razredu EMX250 se bo v Nemčiji znova predstavil mladi Jaka Peklaj, ki je v letošnji sezoni nastopil že na štirih dirkah. Trikrat se je že preizkusil v razredu EMX250, na VN Galicije pa je tekmoval v razredu MX2.

VN Nemčije bo na sporedu v nedeljo od 13. ure dalje na Šport TV 1

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več