single
[3137]
227188

Kompanyju bo na klopi Bayerna pomagal mladi Avstrijec, ki je kariero začel kot bloger

Avtor: Klemen Verlič
30. 5. 2024, 17.19

Znano je ime, ki bo Vincentu Kompanyju pomagalo pri opravljanju vloge glavnega trenerja münchenskega Bayerna. Njegov pomočnik bo komaj 31-letni Avstrijec hrvaških korenin Rene Marić.

Rene Marić se vztrajno prebija na veliko sceno. V sodelovanju z nekdanjim belgijskim reprezentantom bo prvič dobil priložnost na najvišjem nivoju. Njegova pot do pomembne vloge pri evropskem nogometnem velikanu pa je bila precej neobičajna.

Marić se je Bayernu sicer pridružil že novembra. Zadolžen je bil za razvoj mladih nogometašev, februarja pa že prevzel vodenje ekipe do 19 let. Nekaj mesec pozneje pa bo ob boku Vincenta Kompanyja sedel na klopi članskega moštva bavarskega ponosa. “Pogajanja z Marićem so v zaključni fazi. Hkrati se trenerskemu štabu Bayerna pridružujeta Floribet N’Galula iz Burnleyja in Aron Danks iz Middlesbrougha,” so zapisali pri nemškem Skyju.

Starša Reneja Marića prihajata s Hrvaške. Njun sin pa je trenersko kariero začel že kot najstnik pri moštvu Handenberg, kjer je začel sodelovati z Marcom Rosejem. Pri 24 letih je dobil priložnost pri rdečih bikih iz Salzburga, kjer je kot pomočnik trenerja vodil moštvo do 18 let. Le nekaj let pozneje pa Roseju pomagal pri vodenju članske zasedbe. Z zdajšnjim trenerjem Leipziga je Marić sodeloval tudi pri obeh nemških prvoligaških Borussijah, prav tako pa izkušnje ob Jesseju Marschu nabiral pri Leedsu.

Zgodnjemu vzponu v trenerski karieri Marića je pomagal tudi njegov blog, ki ga je pisal že od malih nog. V njem je podrobno analiziral nastope igralcev in klubov v nemški Bundesligi. Tudi mnogim trenerjem pa so se njegove analize zdele vrhunske. Očitno ima 31-letnik v sebi res nekaj, zaradi česar so mu pomembno vlogo pomočnik trenerja, ki mu torej vsekakor ni tuja, zaupali tudi pri Bayernu.

Foto: Pressefoto Ulmer via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več