single
[1176]
227362

Gajser po dobljenih kvalifikacijah v Nemčiji: Z rezultatom sem izjemno zadovoljen, a upam da jutri ne bo blatno (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
1. 6. 2024, 20.54

Slovenski motokrosist Tim Gajser je danes, pred Špancem Jorgejem Pradom in Francozom Romainom Febvrejem, dobil kvalifikacijsko dirko VN Nemčije v Teutschenthalu. Po novem sijajnem uspehu je 25-letni voznik HRC Honde dejal, da je z rezultatom izjemno zadovoljen. Znova pa je dirkačem pomešal štrene dež, ki je traso naredil izjemno blatno in zahtevno. Slovenski as upa, da bodo na jutrišnji dirki razmere nekoliko bolj mirne.

“Kvalifikacijska vožnja mi je šla super. Sicer mi start ni najbolje uspel, zlasti tisti skok iz rampe, a sem imel dobro pozicijo, tako da sem iz startne ravnine prišel kot tretji ali četrti. Hitro sem nato prišel za Prada, s katerim sva se vozila en za drugim. Kasneje je začelo deževati, zaradi česar je tudi proga postala precej spolzka. Vendar uspelo mi je priti mimo Španca, napraviti razliko in kasneje dirko kar mirno pripeljati do konca. Z rezultatom sem izjemno zadovoljen,” je po tem, ko je kvalifikacijsko dirko VN Nemčije končal kot najhitrejši sprva povedal Gajser.

VIDEO: Izjava Tima Gajserja po dobljeni kvalifikacijski dirki v Nemčiji

Kot je že omenil trenutno vodilni mož v skupnem seštevku v razredu MXGP, je karavano motokrosa danes znova presenetil dež, kar je progo naredil bistveno bolj blatno in zahtevno. Nekaj besed je petkratni svetovni prvak zato namenil tudi pripravam na tovrstne, težke razmere. “Trudim se trenirati v blatu in vseh ostalih razmerah. Nekaterim blatne razmere bolj odgovarjajo, nekaterim manj. Osebno se v blatu kar dobro znajdem. Ni pomembno, ali je suho ali blatno, vselej poskušam maksimalno uživati. A velja poudariti, da je v blatnih razmerah kljub vsemu nekoliko več loterije. Potrebno je dobro startati in da nimaš probleme z opremo, zlasti očali.”

VIDEO: TIm Gajser o dirkanju po blatnih progah

Foto & video: Šport TV

SORODNE NOVICE

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več