single
[1176]
227393

Pancar pred dirko v Nemčiji: Na začetku moram biti agresivnejši (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
2. 6. 2024, 08.23

V kvalifikacijah na VN Nemčiji je Tim Gajser osvojil prvo mesto, drugi slovenski predstavnik Jan Pancar pa je sobotno preizkušnjo na dirkališču v Teutschenthalu končal na 23. mestu. Pred začetkom kvalifikacij je utrpel tudi manjšo poškodbo, a bo po njegovih besedah do dirke že nared.

Jan Pancar je v letošnji sezoni svetovnega prvenstva, ki je tudi njegova premierna v razredu MXGP, pokazal kar nekaj dobrih predstav. Najbolje se je odrezal na Portugalskem, kjer je osvojil 11. mesto. Na zadnji preizkušnji v Franciji se je Pancar uvrstil na 13. mesto. Po končanih sobotnih kvalifikacijah je mladi Slovenec v pogovoru za našo televizijo primerjal razreda MX2 in MXGP.

VIDEO: Pancar o agresivnosti voznikov v razredih MX2 in MXGP

”Velike razlike v agresivnosti ni. V razredu MX2 so fantje mladi in želje jim ne primanjkuje. Vozniki so agresivni v obeh kategorijah in tudi sam moram voziti na takšen način. Naučiti se moram biti čim bolj agresiven na začetku, saj lahko tam največ izgubim, “ je po sobotnih kvalifikacijah dejal Pancar.

Voznik motorja KTM je imel pred kvalifikacijami tudi nekaj težav, saj mu je pri vožnji zdrsnilo prednje kolo, ob tem pa je začutil bolečino v prstih. Posledično je moral na kvalifikacijski preizkušnji voziti bolj previdno, do prve nedeljske dirke pa je prepričan, da se bo njegovo stanje izboljšalo.

VIDEO: Pancar o poškodbi, ki jo je utrpel v soboto

”Ko je bil na vrsti ‘time practice’, mi je na sredini vožnje pri kroženju nekako zdrsnilo prednje kolo. Ob tem sem nogo položil na tla in obrnilo mi je prste, pri čemer se začutil hudo bolečino. Sedaj je precej bolje, a še vedno čutim bolečino, zaradi česar sem v kvalifikacijah vozil z nekaj rezerve. Do nedelje bi moralo biti stanje že boljše, ” je še dejal 24-letni slovenski voznik.

VN Nemčije se bo na Šport TV 1 pričela ob 13. uri. Vabljeni v našo družbo!

Foto & VIdeo: Šport TV

 

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več