single
[1176]
227489

Gajser po VN Nemčije: To je bila ena bolj razkopanih prog v zadnjih letih (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
2. 6. 2024, 20.22

Tim Gajser je na VN Nemčije moral priznati premoč Pradu, ki ga je v skupnem seštevku prehitel za dve točki. Priznal je tudi, da je Prado res dober v štartih, kljub temu pa je s svojo predstavo zadovoljen in se že veseli dirke, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna v Latviji.

Prva nedeljska vožnja se Gajserju ni najbolje posrečila, saj je na enem od skokov pristal zelo na trdo in to mu je zategnilo mišice na rokah. V lovu na Jorgeja Prada, ki je bil tokrat izvrsten, je v nadaljevanju zdrsnil celo na 5. mesto, a se je nato zbral ter v cilj pripeljal tretji. V drugi vožnji so bili na določenih delih proge znova zelo globoki in nevarni kanali, ki so jih sem ter tja dopolnjevale še nepredvidljive luknje. Gajser se je po štartni ravnini zapodil povsem z notranje proge in se po nekaj zavojih prebil na tretje mesto, na katerem je nato vozil vse do 12. kroga, v katerem je prehitel Jeffreya Herlingsa in se v cilj pripeljal drugi.

”Moram biti zadovoljen, osvojil sem solidne točke. Vsekakor bi si želel več, sploh od prve vožnje, saj me je že hitro zategnilo v rokah. Nato sem izvlekel solidno tretje mesto. V drugi vožnji sem se počutil veliko bolje. Spremenili smo nekaj malenkosti na motorju in na progi sem se počutil zelo dobro, ” je po dirki uvodoma dejal Gajser.

Gasjer se je dotaknil tudi svoje prvega tekmeca: ”Jorge je res močen v štartih in na progi kakršna je bila današnja, ga je bilo težko loviti, saj je bilo prehitevanje oteženo. Hitrost sva imela podobno, s čemer sem bil zadovolje. V drugi vožnji smo Prado, Herlings in jaz vozili v razmaku treh sekund.”

”Par krogov pred koncem mi je uspelo prehitevanje in želel sem napasti še Prada, nato pa smo ujeli voznike, ki so zaostajali za en krog. Menim, da je vsakega od nas nekdo od zaostalih voznikov malce zmedel in na ta račun smo vsi izgubili nekaj malega. Na koncu sem končal na drugem mestu, kar je solidno, vsekakor pa si želim zmage, ” je z nasmehom na obrazu dejal 5-kratni svetovni prvak.

”Zaenkrat se z rdečo številko še ne obremenjujem, saj smo še vedno v začetni fazi sezone in nas do konca loči še veliko dirk. Najbolj pomembno je, kdo bo imel rdečo številko ob koncu tekmovanja, ” je še dejal slovenski as, ki bo imel novo priložnost za vodstvo že v nedeljo na VN Latvije.

VN Latvije bo na sporedu v nedeljo, od 12. ure na Šport TV 1!

Foto in Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več