single
[1176]
227618

Studio ŠTV: “Pancar se je do sedaj v razredu MXGP izkazal z odliko” (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
4. 6. 2024, 13.18

V nedeljo je bila na koledarju svetovnega prvenstva v motokrosu na sporedu VN Nemčije. Slednjo je dobil Španec Jorge Prado, drugi je bil slovenski as Tim Gajser, tretje mesto pa je zasedel Nizozemec Jeffrey Herlings. Od slovenskih predstavnikov je v elitnem razredu MXGP tudi tokrat znova nastopal tudi Jan Pancar, ki je nemško preizkušnjo končal na 20. mestu.

Pancar v letošnji sezoni debitira v razredu MXGP, vendar je z nekaj izvrstnimi vožnjami že ničkolikokrat dokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi. Po osmih opravljenih dirkah je Čatežan pri 84 točkah in zaseda 14. mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

“Pancar je svoj debi med elito do sedaj vsekakor opravil z odliko. Več kot očitno mu tudi 450-kubični motor dobro odgovarja. Tudi na dirkah italijanskega prvenstva niza odlične rezultate. Upam, da bo čimprej popolnoma okreval po poškodbi kolena, s katero se trenutno spopada, in verjamem, da bo Jan dal vse od sebe in poskušal, da ga poškodba ne bo ovirala več dolgo,” je o letošnjih predstavah Pancarja v naši studijski oddaji 3, 4, Šport dejal njegov stanovski kolega Luka Milec.

Pancar med drugim velja za enega višjih voznikov med karavano motokrosa, kar je ob prestopu iz razreda MXGP v MX2 terjalo tudi svojevrstne prilagoditve slovenskega dirkača. “Nasploh v zadnjem obdobju lahko opazimo trend, da se v ospredju pojavljajo višji vozniki, ki jim ravno višina omogoča nekatere stvari, ki jih manjši ne zmorejo. Kot visokorasli dirkač lažje opraviš nekatere tehnične gibe, ki jih nekdo nižje rasti ne more,” je ob tem pojasnil naš gost v studiu.

VIDEO: Luka Milec o debitantski sezoni Jana Pancarja v razredu MXGP

Pestro dogajanje iz sveta motokrosa se bo sicer nadaljevalo že v nedeljo, ko bo na sporedu VN Latvije. Prenos v živo pa boste lahko znova spremljali na Šport TV 1!

Foto: Facebook/TEM JP253 KTM Racing Team
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več