single
[3137,2]
227760

Preobrat pri Bayernu, ponovno odprli pogovore z Daviesom

Avtor: Urban Kolman
6. 6. 2024, 11.48

Po najslabši sezoni v zadnjih desetih letih bodo pri Bayernu poleti poskušali konkretno osvežiti ekipo. Med glavnimi kandidati za odhod je dolgo časa bil branilec Alphonso Davies, ki se mu ob koncu naslednje sezone izteče pogodba. Pogajanja o novi so bila neuspešna, prav tako je Kanadčan že nekaj časa javna tarča Real Madrid. A kot kaže, je novi trener Vincent Kompany spremenil načrte Bavarcev.

Po poročanju nemških medijev je bila ena prvih stvari, ki jih je zahteval Belgijec, da klub poskuša obdržati levega bočnega branilca. Vodstvo Bayerna na čelu s športnima direktorjema Maxom Eberlom in Christophom Freundom ja zato ponovno odprlo pogovore z Daviesom.

Glavna ovira pri podaljšanju je višina plače, ki jo zahteva Kanadčan, a Bavarci naj bi zvišali ponudbo in obe strani sta prepričani, da pogovori potujejo v pravo smer. Za Daviesom je ena slabših sezon v njegovi karieri, med katero je pod Thomasom Tuchlom izgubil tudi mesto v začetni enajsterici. Kompany je prepričan, da lahko mladeniča vrne na višji nivo.

Branilec in Bavarci so se o morebitnem podaljšanju pogovarjali že pred dvema sezonama, ko je bil športni direktor Hasan Salihamidžić. Takrat naj bi bilo vse skupaj le še formalnost, a po odhodu Salihamidžića se je stvar zaustavila. Bayern je znižal ponujeno višino plače in izgledalo je, da bo Davies poleti eden prvih igralcev, ki bodo zapustili klub.

Kljub pozitivnim znakom je Bayern pripravljen na scenarij, v katerem reprezentant Kanade ne ostane. Glavni kandidat za njegovo zamenjavo je francoski branilec Milana Theo Hernandez.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več