single
[1176]
227927

Tim Gajser in Jan Pancar znova na delu, tokrat s prizoriščem v Latviji

Avtor: Aljaž Pirnat
8. 6. 2024, 08.48

Tekoči konec tedna bodo na mednarodnih prizoriščih znova aktivni slovenski vozniki motokrosa. Tim Gajser (243) bo v Latviji spet v lovu na Jorgeja Prada, ki ima v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP v svetovnem prvenstvu dve točki prednosti. Od slovenskih predstavnikov bomo znova spremljali tudi Jana Pancarja. Veliko nagrado Latvije boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na Šport TV 1.

Svetovno prvenstvo v motokrosu se približuje polovici. V Kegumsu bo na sporedu deveta dirka sezone, skupno pa jih je predvidenih dvajset. Na VN Latvije bosta z licencama AMZS slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar. Gajserju se zadnja preizkušnja, ki je bila v Teuschenthalu v Nemčiji, ni izšla po željah. Čeprav je skupno na dirki osvojil drugo mesto, pa je ostal brez rdeče številke najboljšega v skupnem seštevku točkovanja razreda MXGP. Za Jorgejem Pradom zaostaja zgolj dve točki, kar pomeni, da se mu s španskim voznikom bržčas obeta srdit boj tudi na progi v motocentru Zelta Zirgs v Kegumsu.

“Za menoj je soliden konec tedna, v katerem sem dobil kvalifikacijsko dirko, nato pa osvojil tretje in drugo mesto v dveh vožnjah. V prvi mi je “arm pump” preprečil, da bi bil boljši, v drugi pa sem vozil bistveno bolje, a ne dovolj dobro, da bi se zavihtel na vrh. V prvenstvu je tesno, ni pa še nič odločenega. Zadovoljen sem, da sem zdrav in se veselim latvijske preizkušnje,” je strnil vtise Gajser po nemški in pred latvijsko dirko, v kateri bo moral znova napeti vse sile in moči v lovu na Prada.

Drugi Slovenec v elitnem razredu MXGP Jan Pancar se je v Nemčiji v soboto v vožnji na čas poškodoval, a vseeno stisnil zobe in odpeljal kvalifikacije ter nato tudi nedeljski dirki. V prvi je imel probleme z rokama in je ostal brez točk svetovnega prvenstva. V drugi vožnji pa je vozil imenitno in nasmihala se mu je uvrstitev celo med deseterico, potem pa se mu je v predzadnjem krogu nenadoma snela veriga in ga oropala zajetnega števila točk. Vseeno jih je rešil pet s 16. mestom, a to je manj od tega, kar zmore in je sposoben. Latvijska steza je med mehkejšimi in to mu ne ustreza. Kljub temu se zagotovo ne bo predal, ampak se bo maksimalno potrudil, da iz sebe in motorja iztisne vse, kar se bo dalo.

VN Latvije boste v nedeljo od 12. ure dalje lahko spremlajli na Šport TV 1!

Vir: AMZS.si
Foto: Honda HRC

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več