single
[1176]
228709

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
18. 6. 2024, 11.51

Na VN Italije je Tim Gajser osvojil svojo drugo skupno zmago v letošnji sezoni svetovnega prvenstva MXGP. S tem je svojo prednost pred svetovnim prvakom Pradom povišal na 35 točk.

Gajser ima v tem trenutku pred Pradom najvišjo prednost v sezoni. Španec je letos sicer dobil že 6 dirk, a mu je bil slovenski šampion venomer za petami. V nedeljo je imel Gajser pred Pradom najvišjo prednost že po prvi vožnji, nato pa je izkoristil padec Španca, ki je v drugi vožnjo ostal brez točk. Po polovici sezone ima Gajser zdaj 511 točk, Prado pa je ostal pri 477. Herlings je na tretjem mestu s 440 točkami. Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je skupno 15., zbral pa je 116 točk.

V nedeljski oddaji 3,4, Šport! je nekdanji vrhunski slovenski motokrosist Klemen Gerčar o boju za prvo mesto dejal: ”Mislim, da je bil Prado v svoji najboljši formi v začetku sezone. Tim je vseeno po pripravah, ki so potekalo odlično na Sardiniji začel malce zadržano. Vseeno pa je bil vedno prisoten v boju za prvo mesto. Sedaj prihaja tista krivulja, ko lahko nekdo popusti, drugi pa doda. V tem primeru dodaja Tim in to se kaže v zadnjih vožnjah. Prvo mesto je vselej prvo mesto, ne glede na to, a prednost znaša sekundo ali minuto. Za seštevek svetovnega prvenstva je potrebno biti samo prvi. ”

VIDEO: Klemen Gerčar o boju za prvo mesto med Gajserjem in Pradom

Foto: Guliver Image
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več