single
[2085]
229088

Sabalenka predala dvoboj četrtfinala v nemški prestolnici

Avtor: Blaž Magdič
22. 6. 2024, 18.52

Nekdanja številka ena ženskega tenisa Belorusinja Arina Sabalenka je izpadla v četrtfinalu teniškega turnirja WTA serije 500 z nagradnim skladom 823.000 evrov v Berlinu. V polfinale je napredovala Rusinja Ana Kalinska po predaji tretje igralke sveta, druge nosilke turnirja v Berlinu, Sabalenke zaradi poškodbe po vodstvu Rusinje s 5:1 v prvem nizu.

Kalinska, 24. igralka sveta, je vodila, preden se je aktualna dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije odločila, da ne bo nadaljevala zaradi poškodbe rame. Sabalenka je pri izidu 1:4 zahtevala zdravniško prekinitev, da bi ji pregledali in oskrbeli ramenski in vratni predel, da bi nekako prebrodila poškodbo. Toda po še eni igri je dvoboj predala.

“Igrala sem zelo dobro, imela sem dober začetni udarec,” je dejala Kalinska. “Vesela sem, da sem v polfinalu. Veselim se tega in vesela sem z igrami na travi, kar mi daje dolgoročno samozavest.”

Kalinska, finalistka turnirja v Dubaju v začetku sezone in nekdanja zmagovalka turnirja WTA v Portorožu med dvojicami, ima zdaj rezultat 7-0 v dvobojih proti najboljšim desetim igralkam te sezone. Prebila se je v svoj prvi polfinale na travi.

Rusinja se bo v polfinalu kasneje danes pomerila z nekdanjo številko 1 iz Belorusije Viktorijo Azarenko.

Druga igralka sveta Američanka Coco Gauff je napredovala v svoj drugi polfinale na turnirju v Berlinu, potem ko je deseta igralka sveta Tunizijka Ons Jabeur odstopila zaradi bolezni. Gauff je premagala Jabeur v izenačenem nizu, ki je trajal uro in 13 minut, in zmagala s 7:6 (9). Po izgubljenem uvodnem nizu je Jabeur dvoboj predala.

Gauffova se bo pozneje danes v polfinalu pomerila z Jessico Pegula ali Katerino Siniakovo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več