single
[3]
229993

Vilfan ostro nad Sekulića: Selektor tokrat očitno ni opravil svojega dela (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
3. 7. 2024, 09.50

Slovenska košarkarska reprezentanca je včeraj precej skromno začela s kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre v Parizu. Na svoji uvodni tekmi v grškem Pireju je visoko izgubila proti Hrvaški (92:108), ki je znala kaznovati predvsem slabo slovensko igro v obrambi.

“Mislim, da smo bili danes predvsem mi slabi, posledično pa je Hrvaški šlo zelo dobro. Igrali smo brez želje, brez volje in brez energije. Nasprotniku smo dovolili, da je naredil praktično vse, kar je želel. Enostavno smo bili premehki. Kot ste videli sami, Hrvaška je dosegla 108 točk, kar je nesprejemljivo. Če na turnirju za olimpijske igre na prvi tekmi igraš na takšen način, si ne zaslužiš iti na olimpijado,” je po porazu proti naši južni sosedi sprva bil oster slovenski selektor Aleksander Sekulić.

“Daleč od tega, da je turnirja konec. Toda problem je v tem, kot sem tudi že večkrat povedal fantom, da bo slovenska reprezentanca dobra ravno toliko, kot bodo dobri sami. V obrambi bomo dobri toliko, kolikor bo vsak posameznik, ki bo stopil na parket, dal od sebe. Sprva je potreben pravi pristop. Verjamem, da nismo pozabili igrati košarke in da nimamo slabih košarkarjev. Vendar nekaj bo potrebno spremeniti,” je nato še dodal vodilni mož slovenske trenerske stroke.

Po tekmi je bil do slovenskega selektorja močno kritičen nekdanji slovenski košarkar Peter Vilfan, ki je dejal, da bi Sekulić moral prevzeti odgovornost za poraz: “To definitivno niso besede, ki jih pričakuješ od selektorja reprezentance. On je tisti, ki je zadolžen za to, da je prisotna želja, volja, igra v obrambi in posledično tudi igra v napadu. To je njegovo delo, ki ga tokrat očitno ni opravil.”

Slovenija bo sicer v sredo imela vsekakor dobrodošel prost dan, da se fantje po uvodnem porazu lahko nekoliko sestavijo in zberejo skupaj. V četrtek pa nato slovenske košarkarje čaka obračun z Novo Zelandijo, kjer bodo morali, če bodo želeli olimpijske sanje še ohraniti žive, pokazati drugačen obraz.

VIDEO: Izjava Aleksandra Sekulića in odziv Petra Vilfana po porazu s Hrvaško

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več