single
[1175]
230247

Mads Pedersen predčasno zapušča Tour

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 7. 2024, 13.35

Svetovni prvak iz leta 2019, Danec Mads Pedersen (Lidl-Treck), je končal nastope na letošnji kolesarski dirki po Franciji. Dirko je zapustil pred današnjo osmo etapo od Semur-en-Auxoisa do Colombey-les-deux-Eglisesa, poročajo agencije.

Osemindvajsetletni Pedersen je padel pri veliki hitrosti v zaključku pete etape v Saint Vulbasu, nato pa v četrtek in petek vseeno nadaljeval. Ker se mu zdravstveno ni izboljšalo, so se v ekipi dogovorili, da je letošnja francoska pentlja zanj končana.

“Hematom na levi rami se nikakor ni zmanjšal, še več, rama je bila vse manj gibljiva, zato skorajda ni bilo več možnosti, da bi se obdržal na kolesu,” so zapisali pri moštvu. Pedersen je na uvodu veljal za enega od favoritov v boju za zeleno majico, ki jo nosi najboljši sprinter. V karieri je dobil dve etapi.

Pedersen je šele tretji kolesar, ki letos zapušča Tour. Pred njim sta odstopila njegov rojak Casper Pedersen in Italijan Michele Gazzoli.

Vir: STA
Foto: xNicoxVereeckenx via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več