single
[3137]
230419

Alphonso Davies vse bližje Bayernovim izhodnim vratom

Avtor: Aljaž Pirnat
8. 7. 2024, 15.28

Po poročanju zanesljivega novinarja nemškega športnega portala Kicker Georga Holznerja naj bi se kanadski reprezentant Alphonso Davies odločil, da letos poleti zapušča vrste münchenskega Bayerna.

Davies in Bayern namreč že kar nekaj časa ne najdeta skupnega jezika glede podaljšanja pogodbe, ki sicer 23-letnemu bočnemu branilcu poteče junija 2025. Nogometaš naj bi zahteval 18 milijonov evrov na plače na letni ravni, medtem ko so mu pri klubu pripravljeni ponuditi največ 13 milijonov evrov letno.

Kanadski reprezentant je tako postavljen pred odločitev, ali še eno leto ostane skupaj z Bavarci in naslednje poleti klub zapusti kot prost igralec, ali pa že letos nemški klub izsili, da ga proda drugam. Po navedbah Holznerja naj bi se že odločil za slednje.

Že dlje časa je znano, da je Davies ena izmed glavnih tarč madridskega Reala, ki si ga želi zvabiti v svoje vrste. Toda pri Bayernu nogometašu zagotovo ne bodo pustili oditi kar tako poceni. Nemci naj bi namreč za usluge igralca zahtevali odškodnino v višini 50 milijonov evrov, medtem ko naj bi pri belem baletu ponujali le okoli 35 milijonov.

Davies se je Bayernu sicer pridružil januarja 2019. Za klub je do sedaj zbral 195 nastopov in dosegel 11 golov ter prispeval 31 asistenc. Petkrat je z bavarskim ponosom slavil naslov nemških prvakov, leta 2020 pa je skupaj s klubom prišel tudi do naslova evropskih prvakov.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več