single
[2]
230461

Vijoličasti pripravljeni na Evropo: “Spoštujemo tekmeca, a verjamemo v napredovanje”

Avtor: Blaž Magdič
9. 7. 2024, 12.40

Nogometaši Maribora v četrtek začenjajo sezono na evropskem prizorišču, kjer bo prvi kvalifikacijski tekmec bolgarski Botev. Premierna tekma sezone bo odigrana v Plovdivu, povratna tekma pa 18. julija v mestu ob Dravi.

Strokovni štab štajerske zasedbe na čelu z Antejem Šimundžo je zadovoljen z opravljenim delom v pripravljalnem obdobju. Mariborčani so odigrali tudi nekaj močnih prijateljskih tekem, kjer so kljub nekaterim težavam pokazali zadovoljivo podobo.

“Za nami je pestro, zelo intenzivno obdobje. Toda zavedali smo se, da se skozi priprave postavljajo temelji za novo sezono. Od prvega dne smo bili zbrani, popolnoma osredotočeni na izpolnjevanje programa, ki nam ga je zastavil strokovni štab. Najprej v Ljudskem vrtu, nato vmes v skoraj dveh tednih aktivnosti v pripravljalni bazi in lahko rečemo, da smo pripravljeni na otvoritev sezone. Komaj čakamo, da gre zares,” je za klubsko spletno stran poudaril Behar Feta.

21-letni mladi reprezentant Severne Makedonije ima tako kot soigralci jasno zastavljene cilje za evropsko pot: “Nasprotniku namenjamo dolžno spoštovanje, čaka nas zahtevna naloga, a verjamem v napredovanje. Storili bomo vse, da si priigramo dobro izhodišče v Bolgariji in potem pred našimi navijači skupaj potrdimo uvrstitev v naslednji krog.”

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović: Za Maribor bi tekma proti Muri morala biti “lažja” od tekme z Bravom (VIDEO)...Več

2

Cvijanović: Soudani je eden najboljših tujcev v ligi, za Maribor dela razliko! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Iličić je boljši ob Soudaniju in Božiću, ker igra razbremenjeno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več