single
[3137,2]
230523

Po Bayernu nakupovalna mrzlica tudi pri BVB: Poleg Antona, Guirassyja, Grossa na seznamu želja mladi Francoz

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2024, 12.22

Medtem ko se bližamo koncu evropskega prvenstva, so nekatere ekipe začele stopnjevati svoje poletne prestope. Ena od njih je Bayern, ki je že potrdil prihod Hirokija Ita in Michaela Oliseja, prav tako je tik pred uradno potrditvijo Joao Palhinha. A izjemno delovno poletje imajo tudi pri največjem tekmecu Bavarcev Borussii Dortmund, kjer so z Waldemarjem Antonom že okrepili obrambo in so blizu podpisa napadalca Serhouja Guirassyja. Po poročanju Sky Sports Nemčije se črno-rumeni ne bodo ustavili in že potekajo pogajanja za novo napadalno okrepitev.

Osemindvajsetletni Guirassy bo s klubom podpisal pogodbo do leta 2028. Pričakovano je, da bo prestop potrjen v naslednjih dneh. Po njegovem prihodu se bo vodstvo Dortmunda osredotočilo na naslednja dva prestopa. O prvem smo pisali že prejšnji teden. Iz Brightona bo prišel nemški reprezentant Pascal Gross. Zadnja okrepitev pa bi lahko bila najbolj zanimiva tako za ekipo kot za navijače.

Dortmund si želi pripeljati mladega francoskega napadalca Rayana Cherkija. Dvajsetletnik je že od leta 2019 del članske ekipe Lyona in zanj so se v preteklosti zanimali PSG, Liverpool in Tottenham. Črno-rumeni naj bi že dosegli dogovor z igralcem in začeli pogajanja z Lyonom.

Zapletlo bi se lahko pri finančnih zahtevah Lyona, a Dortmund je prepričan v uspeh. Kljub temu je najverjetnejši scenarij, da bodo črno-rumeni za uspešno izveden prestop morali prodati igralca. Prvi kandidat za to je Karim Adeyemi. Dvaindvajsetletnik po prihodu iz Red Bull Salzburga ni dosegel visokih pričakovanj in zato so ga vodilni pripravljeni prodati. Zanj naj bi se resneje zanimal londonski Chelsea.

Foto: Laurent Sanson/Panoramic via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več