single
[2,3194]
230726

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)

Avtor: Luka Cotič
13. 7. 2024, 09.47

Slovenski klubi že tekmujejo na mednarodni ravni, nazadržno se bliža tudi prvi krog nove sezone državnega prvenstva, v katerega bo ljubljanska Olimpija vstopila z novim trenerjem. Španec Victor Sanchez del Amo se je včeraj uradno predstavil v zmajevem gnezdu.

Olimpija je 6. junija naznanila, da bo njeno člansko ekipo v prihodnji sezoni znova vodil španski strateg. Po Albertu Rieri, ki je v sezoni 2022/23 v svoji prvi samostojni trenerski službi osvojil dvojno krono, je tokratna izbira nekoliko izkušenejši strokovnjak. 48-letni Madridčan je pred Olimpijo vodil Cartageno, Malago, Betis, Deportivo iz La Corune in Olympiakos na skupno 119 uradnih tekmah, bil je tudi pomočnik priznanima rojakoma Michelu in Unaiju Emeryju.

“Vse je zelo lepo, mesto mi je zelo všeč in ljudje tudi. Prvi vtis je zaradi tega perfekten. Zame je bolj pomembno delovno okolje. Stadion, kamor vsak dan prihajamo na delo, je izjemen. Zmogljivosti so čudovite, zato me veseli, da imamo vse potrebno za učinkovito delo. Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem,” je prve vtise po mesecu dni preživetih v slovenskem glavnem mestu strnil novi krotilec Zmajev Victor Sanchez del Amo.

“V zadnjem obdobju si prizadevamo vzpostaviti prepoznaven slog igre, napadalen z veliko posesti. Obenem želimo razvijati mlade igralce. Igralsko kariero Victorja Sancheza poznamo vsi. Kot trener je delal na različnih ravneh, v zadnjem času je bil na španski zvezi posvečen delu z mladimi nogometaši. Bil je nekakšen mentor, kar nam zelo odgovarja v smislu razvoja mladih igralcev v Olimpiji,” je o izbiri trenerja dejal športni direktor Goran Boromisa.

Igralska kariera Victorja Sancheza je bila bolj bleščeča kot trenerska. Otrok madridskega Reala je za prvo moštvo Los Merengues igral tri leta ter postal evropski in španski prvak. Po postanku v Santanderju je sledilo sedemletno uspešno obdobje pri Deportivu iz La Corune, s katerim je osvojil špansko prvenstvo in pokalno tekmovanje ter dvakrat superpokal, blizu pa je bil tudi nastopu v finalu elitne Lige prvakov. Zadnji dve sezoni v karieri je preživel v Panathinaikosu in Elcheju.

“Kot nekdanji igralec Real Madrida imam vcepljeno zmagovalno miselnost. Prenesel sem jo tudi v Deportivo, kjer sem postal španski prvak, zmagovalec pokala in igral v polfinalu Lige prvakov. Enako razmišljam v trenerski vlogi. Olimpija je pred dvema sezonama osvojila dvojno krono, ki je tudi moj glavni cilj. Nadaljevati želim z zmagami in pomagati Olimpiji, da postane še večja kot je,” se visokih pričakovanj zaveda Victor Sanchez.

Skozi trenersko kariero je veliko menjal igralne sisteme, jasno zaradi prilagajanja na zasedbe, ki jih je vodil. Pri Olimpiji je na pripravljalnih preizkušnjah uporabljal sistema 4-3-3 in 4-2-3-1, včasih tudi brez klasičnega napadalca. Skozi treninge in tekme je že dodobra spoznal svoje varovance, s katerimi se bo hočeš nočeš moral boriti za obe slovenski lovoriki, dobrodošla pa bi bila tudi čim daljša avantura na mednarodni ravni. To so minimalne zahteve v zmajevem gnezdu.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več