single
[3194]
230837

Konec kariere pred začetkom nove sezone

Avtor: Lamin Diallo
14. 7. 2024, 09.57

Teden dni pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach je iz Prekmurja prišla presenetljiva novica, da kariero končuje dolgoletni kapetan črno-belih Žiga Kous.

Kous je članski dres Mure prvič oblekel v sezoni 2008/2009, za Prekmurskega prvoligaša pa je skupno zbral 305 nastopov. Pri Muri je preživel 10 sezon. S klubom se je dvakrat uvrstil v Prvo ligo Telemach, osvojil tudi pokalni in državni naslov ter zaigral v skupinskem delu konferenčne lige.

“S cmokom v grlu in po tehtnem premisleku je prišel čas, da se poslovim od profesionalnega igranja nogometa. O tem sem razmišljal že nekaj časa, odločitev je bila težka, a naposled sem se po pogovoru z najbližjimi odločil, da je bilo dovolj. Rad bi se zahvalil klubu, za vse kar mi je dal, predvsem predsedniku Robertu Kuzmiču in nekdanjemu športnemu direktorju Denisu Rajbarju, ki sta me pripeljala nazaj v Muro, v klub, ki ga imam neizmerno rad. Zahvala tudi nekdanjemu trenerju Anteju Šimundži, s pomočjo katerega sem v Muri lahko osvojil vse, kar se je v Sloveniji dalo in zaigral v evropskih tekmovanjih, ” je ob slovesu dejal 31-letni bočni branilec, ki pa se je odlično znašel tudi na položaju krilnega napadalca.

Kous je poleg murinega oblekel tudi dres Domžal in Celja. V Prvi ligi Telemach je skupno zbral 284 nastopov.

”Rad bi se zahvalil tudi vsem soigralcem in ostalim, s katerimi smo se dnevno srečevali in so poskrbeli, da sem se v Fazaneriji vedno počutil odlično. Vsaka tekma, ko sem oblekel dres z Murinim grbom, je bila zame posebna. Za sveti dres sem vedno dal vse od sebe. Do zadnje kaplje krvi. Prišel je čas za slovo, Mura pa bo vedno ostala v mojem srcu. Odslej bom prvi, ki bom Muro brezpogojno spremljal s tribune. Ti si naša ljubezen, ” je še v izjavi za Facebook stran kluba dodal Kous.

Pri Muri so zapisali še, da slovo Kousa ni dokončno, saj naj bi se z generalnim direktorjem kluba Argonom Šaljo pogovarjala o možnosti, da bi v klubu ostal v drugačni vlogi. Muro boste lahko na našem programu spremljali že prihodnji konec tedna, ko bo v prvem krogu Prvem lige Telemach na sporedu prekmurski derbi.

Srečanje med Muro in Nafto se bo na Šport TV 1 pričelo v soboto, ob 20:15, s studijskim programom ob 19:30. Vabljeni v našo družbo!

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več