single
[1176]
231030

Na VN Češke poleg Gajserja in Pancarja tudi mladi Peklaj

Avtor: Lamin Diallo
17. 7. 2024, 09.02

Motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva, se bodo tokrat merili na Češkem. Na trinajsti preizkušnji tekmovanja najvišjega motokros ranga na svetu jih v nedeljo čaka dirka, ki jo bo gostil Loket, in sicer Velika nagrada Češke. Od slovenskih predstavnikov bo tokrat poleg Tima Gajserja in Jana Pancarja, ki bosta dirkala v elitnem razredu MXGP, v razredu MX2 nastopal tudi Jaka Peklaj, poleg njih pa se bo predstavila še trojica mladih slovenskih voznikov.

Po dveh preizkušnjah v Indoneziji se karavana najboljši motokrosistov vrača na staro celino. Nedeljska dirka bo potekala v češkem Loketu, kjer slovenski as in trenutni vodilni dirkač v skupnem seštevku Tim Gajser še nikoli ni slavil. V letošnji sezoni se je najboljši slovenski motokrosist zadnje zmage veselil na VN Italije, v skupnem seštevku pa ima Gajser 34 točk prednosti pred svojim prvim zasledovalcem in aktualnim svetovnim prvakom Jorgejem Pradom.

Poleg Gajserja bo v najmočnejšem razredu nastopil tudi Jan Pancar, ki je na zadnjih treh preizkušnjah nanizal odlične rezultate in je v skupnem seštevku petnajsti.

V razredu MX2 se bo na Češkem ponovno predstavil Jaka Peklaj, ki bo v tej kategoriji v letošnji sezoni nastopil tretjič. Nazadnje se je udeležil VN Italije, kjer je zasedel 28. mesto, izkušnje pa je letos nabiral tudi v razredu EMX250. Na Češkem bo v razredu EMX85 nastopil tudi Alex Novak, v razredih EMX65 pa se bosta predstavila tudi Svit Vizintin in Tim Repnik.

VN Češke, v nedeljo od 13. ure na Šport TV 1!

Foto: Jaka Peklaj/Facebook

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več