single
[1176]
231148

Vodja HRC Honde: “Čudno je, da Tim na Češkem še ni zmagal, to želimo spremeniti”

Avtor: Urban Kolman
19. 7. 2024, 08.20

Po dveh dirkah v Indoneziji in enotedenskem premoru se karavana motokrosa vrača v Evropo. Na sporedu bo VN Češke. Dirkače čaka proga v Loketu. Po dvanajstih dirkah sezone v skupnem seštevku vodi Tim Gajser, ki v Loketu še ni uspel zmagati. Kljub temu je Gajser skupaj s svojo ekipo prepričan, da je pred njimi dober konec tedna.

Vodja HRC Honde Marcus Pereira de Freitas je pred VN Češke pogledal na zadnji dve dirki “Vedno smo veseli, ko vidimo svoje indonezijske navijače in kolege, in zavedamo se, kako dragoceno je iti tja kot del tega svetovnega prvenstva MXGP. Za nami je dobro potovanje z nekaj lepimi trenutki, zdaj pa je poudarek na Češki in izzivih, ki jih Loket predstavlja za naše dirkače.”

O dirki v Loketu je dodal: “Mislim, da bodo spremembe, ki smo jih naredili za drugo dirko na Lomboku, Timu Gajserju pomagale pri njegovem dirkanju. Čeprav je v preteklosti imel dobre rezultate, tukaj še nikoli ni zmagal. To je čudno, saj gre za progo, ki bi mu morala ustrezati. Zato se trudimo, da to spremenimo in hkrati pomagamo Ferru pokazati svojo hitrost v razredu MX2.”

V taboru HRC Honde so pred trinajsto dirko sezone potrdili, da je s treningi na motorju začel tudi tretji dirkač Ruben Fernandez, ki si je na prvi dirki sezone v Argentini poškodoval sprednje križne vezi.

Poleg Gajserja bosta na Češkem Slovenijo ponovno zastopala še dva dirkača. Poleg Jana Pancarja, ki redno nastopa v razredu MXGP, se bo v Loketu v razredu MX2 ponovno preizkusil mladi Jaka Peklaj.

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več