single
[38]
231189

V Loketu poleg Peklaja še Repnik, Vižintin in Novak

Avtor: Urban Kolman
19. 7. 2024, 09.39

Karavana motokrosa se po dveh preizkušnjah v Indoneziji in enotedenskem premoru vrača v Evropo, kjer je na vrsti VN Češke. V razredu MXGP bosta Slovenijo zastopala Tim Gajser in Jan Pancar. Poleg njiju se bo v razredu MX2 ponovno preizkusil mladi Jaka Peklaj, a ne bo edini mladenič, ki bo ta konec tedna tekmoval v Loketu.

Peklaj bo imel malce lažje delo, saj je za dirko prijavljenih le 38 voznikov, kar pomeni, da bo uvrščen v obe nedeljski vožnji brez stresnih kvalifikacij za štirideseterico, kolikor se jih sicer požene s štartne rampe na tekmah svetovnega prvenstva. Za Peklaja bodo bržčas vse vožnje na stezi priložnost, da preizkusi, kako se lahko kosa s fanti, ki bodo v perspektivi kmalu imeli pomembne vloge tudi v elitnem razredu MXGP.

Proga Loketske Serpentiny bo konec tedna gostila tudi finale evropskega prvenstva v motokrosu za mlade voznike z motorji s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Slovenijo bosta zastopala Tim Repnik in Svit Vižintin v šibkejšem razredu, v katerem se bo za mesta v finalnih vožnjah borila petdeseterica voznikov.

V močnejšem razredu pa bo slovenski predstavnik Alex Novak, ki bo v kvalifikacijah prav tako med petdeseterico iskal priložnost za preboj v finalni vožnji. Predvsem Repnik in Vižintin, ki sta na polfinalu jugozahodne cone v Zarnestiju v Romuniji vozila dobro in imela tudi nekaj smole, bi se lahko dobro odrezala. Tudi Novak, ki je pretekli konec tedna vozil na svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX 85 v Heerdeju na Nizozemskem, ima kar nekaj mednarodnih izkušenj, ki bi jih lahko tokrat s pridom izkoristil, čeprav bo konkurenca znova sila zahtevna, neizprosna in ne bo odpuščala niti drobnih napak.

Vir: AMZS.si
Foto: Aleš Novak/Facebook

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več