single
[3137]
231274

V napadu Dortmunda vse več vprašanj: Guirassy odsoten več tednov, Füllkrug in Adayemi na izhodnih vratih?

Avtor: Klemen Verlič
20. 7. 2024, 12.27

Vodilni pri Borussii iz Dortmunda imajo v teh dneh ogromno dela. Potem ko se je klub okrepil z drugim najboljšim strelcem lanske izvedbe Bundeslige, naj bi nezadovoljstvo ob prihodu Serhouja Guirassyja izrazila Niklas Füllkrug in Karim Adeyemi.

Čeprav je zdravniška služba kluba iz Dortmunda na preventivnem zdravniškem pregledu odkrila poškodbo nekdanjega napadalca Stuttgarta, je Borussia vseeno nemškim podprvakom nakazala 17,5 milijona evrov za odkup Serhouja Guirassyja. Še vedno pa ni povsem jasno, kako dolgo bo reprezentant Gvineje odsoten z nogometnih zelenic.

“Preden smo se odločili za nakup, smo se želeli temeljito prepričati o resnosti poškodbe. Z informacijami, ki smo jih dobili s strani naših zdravnikom, smo ocenili, da bomo na Serhouja lahko računali že v letošnji sezoni,” je za Bild dejal športni direktor kluba Lars Ricken. Nemški časnik pa dodaja, da bo Gvinejec Borussii na voljo po koncu prvega reprezentančnega odmora v novi sezoni.

Poškodba novinca v klubu pa ni edina skrb vodilnih pri Dortmundu. Željo po odhodu iz kluba naj bi namreč izrazila Niklas Fülkrug in Karim Adeyemi, ki sta bil v lanski sezoni v prvi vrsti zadolžena za doseganje zadetkov. Fülkrug je po poročanju nemških in italijanskih medijev klubu sporočil, da ne želi postati rezervist. V zadnjem tednu pa so njegovi predstavniki že v poglobljenih pogovorih za prestop k AC Milanu.

Podobna nagnjenja naj bi imel tudi Adeyemi, ki se ga vse pogosteje povezuje s prestopom v Juventus. Za usluge mladega nemškega reprezentanta pa se zanima tudi londonski Chelsea. Dortmund si sicer prizadeva obdržati 22-letnika, ki je situacijo pred kratkim jedrnato komentiral tudi sam. “Ne želim govoriti o možnih scenarijih. Zaenkrat nosim dres Dortmunda. V življenju pa nič ni zagotovljeno,” je bil skrivnosten Adeyemi.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več