single
[3194]
231578

Sanjski teden mariborskega upa: Debi, zadetek in postava kroga

Avtor: Blaž Magdič
24. 7. 2024, 09.25

Vodilna trojica lanske sezone Prve lige Telemach je tudi v tekmovalno zgodbo 2024/2025 vstopila zmagovito. Prvaki iz Celja so za uvod premagali Bravo, podprvaki iz Maribora so bili boljši od Domžal, tretja Olimpija pa je ugnala Primorje.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu s kar 4:1 odpravili Domžalčane, na ta način je četa Anteja Šimundže dobila pozitivno popotnico pred četrtkovim evropskim izzivom proti romunski Craiovi. V kolikor želijo Štajerci podaljšati nastope na evropskih prizoriščih si novega spodrsljaja ne smejo več privoščiti. Spomnimo, Maribor je v kvalifikacijah za evropsko ligo že izpadel proti bolgarskemu Botevu, zdaj ostajajo le še sanje o konferenčni ligi.

Kljub bledi evropski podobi na prvih dveh tekmah pa ima strateg Šimundža tudi konkreten razlog za zadovoljstvo. V moštvo je odlično vpeljal najstnika Nika Grlića, ki bo v drugi polovici avgusta postal polnoleten. Hitronogi krilni napadalec je zablestel tudi na uvodu slovenskega prvenstva, saj je proti Domžalam na debiju v Prvi ligi Telemach dosegel zadetek, zdaj pa ga je nagradilo še vodstvo tekmovanja.

Mladi Grlić je bil namreč uvrščen v idealno postavo 1. kroga, Mariborčani imajo med najboljšo enajsterico predstavnika še v Žigi Repasu in Arnelu Jakupoviću. Slednji je bil izbran tudi za najboljšega igralca uvodnega kroga nove sezone.

Prva Liga Telemach, 2. krog, Koper – Olimpija, nedelja ob 20.15 na Šport TV, studio ob 19.30.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prva liga Telemach (@prvaligasi)

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več