single
[1176]
231657

Gajser pred mivkavsto Flandrijo: ”Na takšni podlagi lahko odpeljem na visoki ravni”

Avtor: Lamin Diallo
25. 7. 2024, 17.26

Tim Gajser bo skušal na nedeljski preizkušnji prvič v sezoni povezati dve zaporedni zmagi. Na belijski progi Lommel je nazadnje slavil leta 2020, ta pa velja za eno najtežnjih preizkušenj sezone.

Slovenski šampion se na VN Flandrije podaja kot vodilni v skupnem seštevku. Gajser ima na vrhu lestvice 663 točk, drugouvrščeni Prado za njim zaostaja za 36 točk, tretji Herlings pa za 55. Prav slednji naj bi veljal za favorita na belgijski preizkušnji, saj se odlično znajde na mivkasti podlagi.

”Rezultat v Loketu je bil odličen, a tu je že dirka v Lommlu, ki bo zahtevala novo mojo stoodstotno osredotočenost. V začetku leta sem na mivki v Riola Sardu že vozil dobro, zato vem, da se lahko na takšni podlagi odpeljem na visoki ravni. V Lommlu se nisem izkazal že od leta 2020, zato se znova želim dokazati ter odpeljati tri dobre vožnje in ohraniti prednost pred tekmeci,” je pred nedeljsko preizkušnjo dejal Tim Gajser .

Nove točke v skupnem seštevku bo lovil še en slovenski predstavnik v najmočenjšem razredu Jan Pancar, ki trenutno zaseda 14. mesto, v letošnji sezoni svetovnega prvenstva pa se je že na dveh dirkah uvrstil med najboljšo deseterico. V razredu EMX250 bo v nedeljo nastopil tudi Jaka Peklaj.

VN Flandrije, v nedeljo od 13. ure na prvem!

Foto: Davide Messora/IPA Sport via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več