single
[3194]
231727

Pri Bravu po veliki zmagi navdušeni in previdni: “Ponosni na opravljeno, a smo šele na polovici”

Avtor: Klemen Verlič
26. 7. 2024, 08.24

Nogometaši Brava uspešno nadaljujejo svojo prvo evropsko avanturo. Na uvodni tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo so v gosteh z 1:0 premagali Zrinjski iz Mostarja.

Bravo v letošnji sezoni sploh prvič lovi uvrstitev v evropsko tekmovanje. V prvem krogu kvalifikacij pa je s skupnim izidom 2:1 izločil valižansko zasedbo FC Nomads. Takrat je na prvi tekmi sicer izgubil, tokrat pa do prednosti prišel po zaslugi zadetka Matica Ivanška v 16. minuti dvoboja.

“Pričakovali smo težko tekmo in jo tudi dobili. Prava evropska tekma je za nami. Izredno sem vesel zaradi zrelosti ekipe, kajti tekmo je bilo treba odigrati na dva načina. Poskušali smo izkoristiti trenutke, ko smo pritiskali na nasprotnika in mu prihajali za zadnjo linijo. Želeli smo izkoristiti našo hitrost. V drugem polčasu pa je bilo treba ostajati v bloku in vse naloge opravljati izjemno natančno, agresivno in dovolj aktivno, da ni bilo preveč predložkov ali strelov z njihove strani. Zrinjski nam je v drugem polčasu sicer ponujal nekaj prostora za nevarne akcije, a žal po odvzeti žogi nismo uspelo umiriti igre in jo obrniti na drugo stran. Kot rečeno taktično izjemno zahtevna tekma in prilagoditev je bila danes ključnega pomena, da smo iztržili odličen rezultat pred povratno tekmo,” je po tekmi za klubsko spletno stran povedal Aleš Arnol.

“Ponosni smo na opravljeno, ampak za nami je zgolj polovica srečanja. Vračamo se v Ljubljano, na domače igrišče, na domači Žak. Če želimo napredovati, bo potrebno odigrati skoraj perfektno,” je v Mostarju dodal glavni trener Brava.

Zrinjski iz Mostarje je sicer lani v državnem prvenstvu osvojil drugo mesto, zgolj dve točki za prvakom Boracom. Za Zrinjski igra tudi nekaj starih znancev slovenskih zelenic – Josip Čorluka je branil barve Domžal, Nardin Mulahusejnović je nosil dres Maribora, Mure in Kopra, Besart Abdurahimi pa je bil pol leta celo član NK Bravo.

Zrinjski je lani celo igral v skupinskem delu konferenčne lige. V skupini z Aston Villo, Legio iz Varšave in nizozemskim AZ Alkmarjem je Zrinjski osvojil štiri točke (zmaga proti AZ-ju in remi z Aston Villo) in zasedel zadnje, četrto mesto. Tako kot uvodno, pa si boste tudi povratno tekmo med Zrinjskim in Bravom lahko ogledali na Šport TV.

Bravo – Zrinjski v četrtek ob 17.25 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: NK Bravo

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več