single
[1176]
231761

Herlings: “Dokazal sem, da se lahko vsaj enakovredno kosam z Gajserjem in Pradom”

Avtor: Klemen Verlič
26. 7. 2024, 14.49

Najboljši motokrosisti sveta se bodo že teden dni po preizkušnji na Češkem ustavili v Flandriji, kjer jih čaka nova pomembna preizkušnja v borbi za naslov prvaka.

V njej vodi zmagovalec dirke v Loketu Tim Gajser, ki ima v skupnem seštevku 36 točk pred Jorgejem Pradom in 55 pred Jeffreyjem Herlingsom. Nizozemec je v zadnjem obdobju dokazal, da resno napada nov naslov najboljšega dirkača na svetu. Visoko bo ciljal tudi v Lommlu, kjer je sicer nazadnje zmagal leta 2016, tri leta pozneje pa šokiral konkurenco in se po poškodbi rame vrnil z drugim mestom.

“Počutim se kot v najboljših časih. Sem vedno boljši. Na Češkem sem hotel preveč in z napako v drugi vožnji zapravil zmago. Sicer sem bil hiter in dobro fizično pripravljen. Potrebujem le še kanček sreče. Postal sem tudi prvi motokrosist z 200 zmagami na posameznih dirkah. Veselim se Lommla,” je za spletno stran MXGP dejal Herlings.

Ni dvoma, da je Herlings v tem trenutku eden najhitrejših dirkačev na progi, a je zaradi lastnih napak ostal brez zmag v Indoneziji in Loketu. Morda ga prav to na koncu stane naslova svetovnega prvaka. “Zelo pomembni so starti. Če gledamo samo hitrost, sem dokazal, da se lahko vsaj enakovredno kosam z Gajserjem in Pradom. V Belgiji bo zaradi mivke malce drugačna dirka. Prepričan sem, da v primeru dobrega starta lahko pridem do zmage,” je bil optimističen Nizozemec.

Herlings je sicer v Lommlu zmagal že trikrat. Prvič leta 2011, nato pa še 2017 in 2018. Vseeno mu bo četrto slavje želel preprečiti vodilni Tim Gajser, ki je v Flandiriji prav tako že stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

VN Flandrije v nedeljo od 13.00 dalje na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več