single
[2,3194]
233889

Šimundža: “Če želimo pozitiven rezultat, moramo biti čvrsti in pragmatični, vsiliti svoj slog igre”

Avtor: Urban Kolman
22. 8. 2024, 08.22

Pred Mariborom je še zadnje stopnička za uvrstitev v konferenčno ligo. Vijoličasti se bodo v play-offu pomerili s švedskim Djurgardnom. Prvi obračun bo odigran na Švedskem. Prenos srečanja si boste lahko ogledali na Šport TV.

Strateg Štajercev Ante Šimundža je pred tekmo dejal: “Pomembno je, da se zavedamo, da imajo skandinavske ekipe precej kakovosti, a tudi minuse. Enako velja za nas. To se izniči in razplet bo odvisen tudi od spoznanja, kdo bo v boljši dnevni formi. Najmanj prijetno je dobiti Skandinavce v prvem krogu kvalifikacij, saj so že v tekmovalnem ritmu. Zdaj smo mi tudi odigrali 10 tekem in tukaj nasprotnik ni več v prednosti. Odločilnega pomena bo, kdo bo uspel komu vsiliti svoj slog igre.”

“Opazno je, da smo lahko na ravni, ki je potrebna za tekmovanje. Nihanja ekipe in posameznikov so razumljiva, toda glede dojemanja evropskega nogometa oz. kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del je viden napredek. Govorimo o tistih fantih, ki doslej niso imeli veliko izkušenj na tej ravni,” je dodal.

Vijoličastim težave povzročajo poškodbe: “Ostali smo brez Soudanija, žal se mu je ponovila poškodba zadnje stegenske mišice. Veseli pa spoznanje, da sta Iličić in Milec znova z ekipo tudi na treningih. Če ne bo zapletov, bosta s polno obremenitvijo opravila zaključni del aktivnosti in bosta nared za nastop.”

O nasprotniku je povedal: “Čaka nas zahtevno gostovanje, pomerili se bomo z ekipo, ki se odlikuje z agresivnostjo. Ima prednost domačega igrišča z umetno travo, glasno podporo s tribun. Morali bomo biti razigrani, čvrsti, pragmatični in tekmovalni, če se želimo vrniti domov s pozitivnim rezultatom. Zelo pomembna bo otvoritev tekme. Pričakujem čvrstega nasprotnika, z veliko mero agresije. Zelo dobro znajo izkoristiti slabosti, ki jih odkrijejo pri nasprotniku. Morali bomo uspešno prestati prilagajanje na ozračje, agresivnost in njihovo napadalnost ter poskušati izraziti svoje dobre lastnosti.”

Pomemben dejavnik bo umetna trava: “Zaradi slabih pogojev in vremena smo pozimi doma veliko trenirali na umetni travi in fantje niso imeli težav. Je pa res, da je ponovni preskok na drugačno podlago zelo zahteven. Odločili smo se, da odigramo samo tekmo na tej površini in zmanjšamo vpliv umetne trave. Ponovili smo režim z zadnjih evropskih tekem, ko smo trenirali doma in se potem odpravili na pot. Zadostovalo bo, če igrišče spoznamo med ogrevanjem.”

Play-off za UEFA Conference League: Djurgården – Maribor ob 18.55 na Šport TV 1

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več