single
[2]
234319

Reprezentant v dresu razglašenih Celjanov: “Moramo stopiti skupaj in si zagotoviti Evropo”

Avtor: Blaž Magdič
27. 8. 2024, 08.42

Slovenski nogometni prvaki iz Celja so bili še pred tedni v zelo dobrem položaju, da si zagotovijo zgodovinsko prvo uvrstitev v skupinsko fazo enega izmed evropskih tekmovanj. Danes je situacija neprimerno težja.

Rumeno-modri imajo pred povratno tekmo z Armenci na domačem stadionu gol zaostanka s prve tekme, a to morda niti ni največji problem. Igra moštve Alberta Riere je brez repa in glave, moštvo, ki je imensko zagotovo najbolj izpostavljeno v Sloveniji, pa je videti nepovezano in neuigrano. Dokaz tega je bil nepričakovan nedeljski poraz s Primorjem, ki je v Celju slavilo s kar 3:0.

Situacija je resna, od tega ne beži niti najboljši posameznik ekipe Žan Karničnik, ki se zaveda, da bo potrebno prevzeti odgovornost in si pred četrtkovo tekmo naliti čistega vina.

“Prvi polčas je bil velik problem, vseskozi so prihajali v protinapade in iz praktično vsakega so si ustvarjali priložnosti. Igrai smo na silo, nismo dovolj strpni, poleg tega pa še slabo postavljeni,” je bil kritičen na račun moštva bočni branilec, ki je navduševal na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

“V drugem polčasu smo imeli določene priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Kaznovani smo za vsako napako, a moramo se zbrati in končno stopiti skupaj. To je edina pot iz krize, v četrtek moramo biti povezani in si izboriti Evropo. Verjamem, da prihajajo boljši trenutki,” je pred povratno tekmo play-offa za konferenčno ligo zaključil Karničnik.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Galič za Šport TV: Skeptičen sem do investitorjev v Mariboru, vemo, kaj je bilo z Olimpijo! (VIDEO)...Več

2

Dabanovič pred derbijem ŠTV: Bravo spominja na nemško disciplino, Olimpijo čaka zahteven mestni derbi! (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Popović je dal Kopru smisel, ima proste roke pri organizaciji! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

2

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več

3

BLOG: Ni incident, če se ponavlja: Kjuči do rešitve so (tudi) v rokah Maribora!...Več